Izvor: Lepota i zdravlje, 30.Nov.2021, 20:42

#SpeakOut: Pogledajte „Avon“ video povodom 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama (Važno je!)

„Avon“ kampanja povodom 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama – Reci NE nasilju nad ženama! ima cilj da promeni negativnu statistiku. A statistika kaže da je više od polovine žena u Srbiji u toku svog života imalo neko iskustvo nasilja. Skoro svaka druga (44%) bila је žrtva psihičkog nasilja od strane intimnog partnera (Izvor: Anketa o nasilju nad ženama koju je sproveo OEBS – Dobrobit i bezbednost žena (2019)) Šta je verbalno nasilje? U osnovi psihičkog je verbalno nasilje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << a globalna statistika nam govori da je jedna od pet žena konstantno izložena toj vrsti zlostavljanja. Vređanje, omalovažavanje, ismevanje izgleda i pretnje koje nam partner ili okolina upućuju, ostavljaju brojne posledice. Četvrtina žena koje su izložene ovoj vrsti zlostavljanja, zbog negativnih komentara koje dobijaju od partnera, promenile su stav o sebi. Jedna od 10 žena koje iskuse verbalno nasilje ne zna kome da se obrati za pomoć i savet. Žrtva nasilja može biti bilo koja žena, bez obzira na godine, obrazovanje, nacionalnost ili položaj u društvu. Broj telefona koji svaka od nas treba da zna Ovim porukama kompanija Avon želi da podigne svest o verbalnom nasilju, koje može ostaviti dugotrajne psihološke posledice. U moćnom videu koji je simbolično objavljen povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, a u okviru Avon akcije Reci NE nasilju nad ženama, sedam žena izgovara najčešće rečenice sa kojima se susreću žene koje trpe verbalno nasilje u Srbiji, želeći da skrenu pažnju na ovaj društveni problem. Ujedno, cilj videa je da ohrabri žene kojima zatrebaju pomoć i savet da se jave na besplatan broj telefona Autonomnog ženskog centra 0800 100 007. Ovo su poruke koje prenosi video: Pročitaje i… Znanjem i osnaživanjem u borbi protiv nasilja nad ženama ScreenshotThe post #SpeakOut: Pogledajte „Avon“ video povodom 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama (Važno je!) appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Avon kampanja povodom 16 dana aktivizma protiv nasilja: Reci NE nasilju nad ženama!

Izvor: Blic, 01.Dec.2021, 16:51

Više od polovine žena u Srbiji u toku svog života imalo je neko iskustvo nasilja. Skoro svaka druga je bila žrtva psihičkog nasilja od strane intimnog partnera (44%).*

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.