Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 14:39

SRPSKA GIBANICA! PRAVA "dundoša" od koje se PRSTI LIŽU! Hrskava i ukusna!

SRPSKA GIBANICA! PRAVA dundoša od koje se PRSTI LIŽU! Hrskava i ukusna!

Uživaćete u svakom zalogaju

U bilo kojoj prilici srpska gibanica je idealno jelo koje treba da se nađe na trpezi.

Prava srpska gibanica mora da bude bogata, debela i hrskava, to je sigurni smo odmah jasno. Upravo zato niko ne može odoleti ovakvom receptu.

Srpska gibanica dundoša

Sastojci:

Za preliv:

Priprema:

Izdrobiti sir dodati jaja, jogurt ,kiselu vodu ulje i prašak za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pecivo i sve izjednačiti. Tepsiju 30x20 može i veća obložiti dno papirom za pečenje. Na dno raširiti dve kore i premazati uljem, a stranice kora vise preko tepsije. Svaku koru blago potopiti u fil pa ređati u tepsiju jednu do druge. Tako i drugi red pa preko razbacati šaku čistog sira. Zatim treći red opet umoćiti kore, pa sir i tako dok imate kora i fila. Vratiti kore koje vise preko tepsije i pokriti sa dve kore i ušuškati. Iseći malo gibanicu na kocke. Umutiti jaje dodati mleko i  malo ulja. Preliti preko gibanice i peći oko 45 min  na 210 stepeni. Seći toplu. Odlično ide uz čašu jogurta.

Evo kako se pravi:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.