
Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 14:39
SRPSKA GIBANICA! PRAVA "dundoša" od koje se PRSTI LIŽU! Hrskava i ukusna!
Uživaćete u svakom zalogaju
U bilo kojoj prilici srpska gibanica je idealno jelo koje treba da se nađe na trpezi.
Prava srpska gibanica mora da bude bogata, debela i hrskava, to je sigurni smo odmah jasno. Upravo zato niko ne može odoleti ovakvom receptu.
Srpska gibanica dundoša
Sastojci:
Za preliv:
Priprema:
Izdrobiti sir dodati jaja, jogurt ,kiselu vodu ulje i prašak za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pecivo i sve izjednačiti. Tepsiju 30x20 može i veća obložiti dno papirom za pečenje. Na dno raširiti dve kore i premazati uljem, a stranice kora vise preko tepsije. Svaku koru blago potopiti u fil pa ređati u tepsiju jednu do druge. Tako i drugi red pa preko razbacati šaku čistog sira. Zatim treći red opet umoćiti kore, pa sir i tako dok imate kora i fila. Vratiti kore koje vise preko tepsije i pokriti sa dve kore i ušuškati. Iseći malo gibanicu na kocke. Umutiti jaje dodati mleko i malo ulja. Preliti preko gibanice i peći oko 45 min na 210 stepeni. Seći toplu. Odlično ide uz čašu jogurta.
Evo kako se pravi:
Nastavak na SrbijaDanas.com...