clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

SRPSKA GIBANICA! PRAVA "dundoša" od koje se PRSTI LIŽU! Hrskava i ukusna!

03.08.2021. 13:14
Piše:
Srbija Danas
gibanica dundoša
gibanica dundoša / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic

Uživaćete u svakom zalogaju

U bilo kojoj prilici srpska gibanica je idealno jelo koje treba da se nađe na trpezi.

Prava srpska gibanica mora da bude bogata, debela i hrskava, to je sigurni smo odmah jasno. Upravo zato niko ne može odoleti ovakvom receptu.

PROŠIRENE VENE nestaju kao od ŠALE! Samo 2 DANA i nema ih! Besplatan i proveren lek!

PROŠIRENE VENE nestaju kao od ŠALE! Samo 2 DANA i nema ih! Besplatan i proveren lek!

SLOBODNE I SREĆNE! Žene bez partnera NAJZADOVOLJNIJE, nauka objašnjava i razlog!

SLOBODNE I SREĆNE! Žene bez partnera NAJZADOVOLJNIJE, nauka objašnjava i razlog!

Srpska gibanica dundoša

Sastojci:

  • 500 gr gotovih kora
  • 3 jaja
  • 300 gr sira 
  • 1/2 praška za pecivo
  • 70-100 ml maslinovog ulja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml kisele vode
  • 3-4 šake samo sira

Za preliv:

  • 100 ml mleka
  • malo ulja
  • 1 jaje

gibanica dundoša
gibanica dundoša / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Izdrobiti sir dodati jaja, jogurt ,kiselu vodu ulje i prašak za pecivo i sve izjednačiti. Tepsiju 30x20 može i veća obložiti dno papirom za pečenje. Na dno raširiti dve kore i premazati uljem, a stranice kora vise preko tepsije. Svaku koru blago potopiti u fil pa ređati u tepsiju jednu do druge. Tako i drugi red pa preko razbacati šaku čistog sira. Zatim treći red opet umoćiti kore, pa sir i tako dok imate kora i fila. Vratiti kore koje vise preko tepsije i pokriti sa dve kore i ušuškati. Iseći malo gibanicu na kocke. Umutiti jaje dodati mleko i  malo ulja. Preliti preko gibanice i peći oko 45 min  na 210 stepeni. Seći toplu. Odlično ide uz čašu jogurta.

Evo kako se pravi: