Ružina vodica: Savršeno “oružje” za sjajnu i zdravu kožu

Izvor: Lepota i zdravlje, 07.Maj.2016, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružina vodica: Savršeno “oružje” za sjajnu i zdravu kožu

Ružina vodica je sastojak koji se često nalazi u tonerima za lice koji hidriraju, osvežavaju i smiruju kožu. Gurui ishrane sada se okreću ovom toniku i pokušavaju da utvrde da li ovaj zdravi napitak ima slične efekte kada se proguta. Foto: Guliver/Thinkstock Ružina vodica je najbolji prijatelj vaše kože. “Zato što je antiinflamatorno i antibakterijsko sredstvo znači da istovremeno tretira crvenilo i iritaciju koja se može pojaviti nakon napornog znojenje i ubija bakterije na koži.” >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << kaže Mišel Pelizon, wellness trener. Ona kaže da je najbolje naneti ružinu vodicu na lice, nakon umivanja, da biste dobili najbolje rezultate. Pročitajte i… Koža otkriva bolesti: 6 simptoma koje ne smete da zanemarite Kao što smo već rekli, gurui ishrane testiraju ružinu vodicu i pokušavaju da utvrde da li nas konzumiranje vodice može učiniti zdravijim. “Ružina vodica je bogata vitaminima A, B3, C, D i E i svi su važni za zdravlje vaše kože.” Pelizon objašnjava da ruže sadrže eterična ulja koja se koriste odavno za lečenje nesanice, usporava znake starenje kože i koristi se za lečenje mentalnih degeneracija. Pročitajte i… Kosa, koža, nokti: Kako iskoristiti grčki jogurt za negu? “Ispostavilo se da nas ružino ulje opušta. Pa pijuckanje ružine vodice može definitivno pomoći da zaspite lakše ili da se osećate bolje tokom stresnog radnog dana. Takođe, antioksidanti koji se nalaze u ružinoj vodici će pomoći u borbi protiv hroničnih bolesti i usporiti process starenja.” – kaže Pelizon.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Ružina vodica: Savršeno “oružje” za sjajnu i zdravu kožu

Izvor: Svet, 07.Maj.2016

Ružina vodica je sastojak koji se često nalazi u tonerima za lice koji hidriraju, osvežavaju i smiruju kožu. Gurui ishrane sada se okreću ovom toniku i pokušavaju da utvrde da li ovaj zdravi napitak ima slične efekte kada se proguta.. Foto: Guliver/Thinkstock Ružina vodica je najbolji prijatelj...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.