Rustično, aromatično, mekano – donosimo tri nova (i neodoljiva) hleba koja su nas osvojila

Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Dec.2025, 11:00

Rustično, aromatično, mekano – donosimo tri nova (i neodoljiva) hleba koja su nas osvojila

Verovatno ste već čuli za sourdough hleb, odnosno hleb od kiselog testa. Osim što je ukusan, on ima i brojne benefite: lakše se vari, ima niži glikemijski indeks, bogat je prirodnim ukusom i duže ostaje svež, a sa današnjim tempom života to je upravo ono što svi želimo, zar ne? Ipak, proces izrade hleba od kiselog testa ume da bude veoma zahtevan, naročito ukoliko ste početnici u pravljenju sourdough hleba. Pre svega zbog startera iliti žive mešavine vode i brašna, ali i samog procesa fermentacije koji traje i po nekoliko dana (obično 5–7). Srećom, uprkos tome što je proces dug i spor, mi smo uspeli da nađemo prečicu. Pa smo tako, nedavno otkrili da je domaći brend Hleb&Kifle u svoju ponudu uvrstio tri nova hleba...

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.