Recepti za 9 ukusnih predjela

Izvor: Lepota i zdravlje, 10.Sep.2015, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recepti za 9 ukusnih predjela

Iz bogate ponude recepata našeg portala izdvojili smo fina predjela. Pripremite ih i pišite nam u komentarima koji vam se najviše dopao! Kocke od spanaća Foto: Dobra hrana Sastojci: za koru - 500 g spanaća - 100 g margarina - 80 g brašna - 4 dl mleka - 5 jaja - so za fil - 400 g švapskog sira - 300 g praške šunke - 2 dl pavlake - 5 kiselih krastavaca Priprema Kora: 1. Spanać očistiti, oprati i kratko blanširati u ključaloj vodi. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati. 2. >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << U manjoj šerpi otopiti margarin, dodati brašno i kratko propržiti. 3. Dodati seckani spanać, pa postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. 4. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. 5. Žumanca dodati u ohlađenu smesu od spanaća, posoliti po ukusu i dobro izmešati. 6. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom. 7. U pleh obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu od spanaća i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. 8. Pečenu koru prekriti vlažnom krpom i ostaviti je da se ohladi. Potom je vertikalno preseći napola kako bi se dobile dve kore. Fil: 1. Prašku šunku i kisele krastavce iseći na kockice. 2. Pavlaku i švapski sir dobro umutiti, te 1/3 izdvojiti i ostaviti sa strane. U preostali deo dodati prašku šunku, kisele krastavce i polako promešati. Finalni postupak: 1. Jednu polovinu kore premazati pripremljenim filom i preklopiti drugom korom. 2. Zatim naneti preostalu smesu od pavlake i sira, pa ravnomerno rasporediti po kori. 3. Staviti u frižider da se stegne te iseći na kocke i poslužiti.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Pripremite danas za ručak: Musaka od junetine i kelja

Izvor: Lepota i zdravlje, 11.Sep.2015, 11:30

Poznato je koliko je kelj zdrav i to da bi trebalo da ga što češće imamo na trpezi i zato vam predlažemo ovo ukusno jelo. O tome kako vam se dopada, pišite nam u komentarima! Foto: Dobra hrana Sastojci: - 1 glavica kelja - 500 g mlevene junetine - 1 glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 300...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.