Recept za iskusne domaćice, ali ukus zagarantovan: Kolačići Makarons VIDEO

Izvor: B92, 07.Nov.2020, 16:00

Recept za iskusne domaćice, ali ukus zagarantovan: Kolačići Makarons VIDEO

Ovi vrhunski kolačići koji mogu stajati danima u kutiji.

Potrebno je:

4 veća belanca

240 g šećera u prahu

100 g mlvenih badema

100 g šećera u prahu

1 kašika kakaoa

Priprema:

Najpre samleti badem u mašini za kafu zajedno sa ljuskom ako ne želite da ih bojite bojom. Ako želite, morate ih malo blanširatii i skinitu ljusku. Osušiti, pa samleti. Kad meljete izmešajte sa onih 100 g >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šećera lakše će da se samelju, pa prosejte.

Umutite belanca sa šećerom u prahu dodajući postepeno šećer. Mutiti najmanje 10 min. Kad se umuti dodati prosejan kakao i prosejan badem sa šećerom u prahu. Dobro špatulom izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom, a belanca staviti u kesu, probušiti rupu i stavljati na papir jednake male gomilice veličine čašice od rakije.

Ostaviti 1,5 sat da se suši, pa ih peći na 150 stepeni oko 20-25 min. Ohlađene skinuti sa papira i spajati sa nadevom koji želite. Ja sam lepila sa eurokremom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.