Razbijamo mitove: Da li su dlake posle brijanja zaista gušće i tamnije?

Izvor: Vesti-online.com, 07.Maj.2016, 03:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbijamo mitove: Da li su dlake posle brijanja zaista gušće i tamnije?

Kada je reč o brijanu, postoje brojni mitovi zbog kojih se često opredeljujemo za neka druga rešenja za uklanjanje dlačica sa tela. Neki se okreću depilaciji voskom, neki električnoj mašinici, ali pored toga što je reč o skupljim, reč je i o znatno bolmijim metodama. Da li onda zaista treba da se odreknemo brijanja?

Bilog Kurt Sten smatra da ne. Naime, on je rešio da se bavi izučavanjem folikula i strukture dlake, i svojim sazanjima stavi tačku na sve predrasude koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << smo imali o brijanju.

Kako prenosi "Biznis inasajder", Sten već 30 godina istražuje rast dlaka i stanje samih folikula iz ugla biologije, a njegova saznanja dala su odgovor na pitanje koje nas najviše zanima, a to je da lu su dlake posle brijanja gušće, deblje i oštrije.

Mnogi ljudi menjaju metode uklanjanja dlaka, jer su uvereni da je brijanje “krivo” za njihovo jačanje. Međutim, Kurt Sten je objasnio da brijanje ima samo jedan neželjeni efekat, a to je brži rast dlaka.

Naime, kada brijete dlake, vi ih presecate u njihovom najdebljem delu, tako da one ne rastu deblje nego što već jesu. Samim tim to objašnjava i iluziju da su tamnije, čime je jasno zašto deluje da ih na tretiranom području ima više.

Sve što biološki može da se dokaže je da dlake koje obrijete mogu brže da izrastu.

A, ukoliko vam je potrebno još dokaza da su verovanja koja vladaju o brijanju zapravo nesonovana, pogledajte ovaj snimak:

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.