Predlog za ručak: Musaka s makaronama

Izvor: Lepota i zdravlje, 05.Jun.2016, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za ručak: Musaka s makaronama

Foto: Dobra Hrana Sastojci: – 350 g kratkih makarona – 50 g putera – 150 g feta sira – 450 g mešanog mlevenog mesa – 1 glavica crnog luka – 250 g pelata paradajza – 250 g kačkavalja – so, ulje Za bešamel sos: – 40 g putera – 2 pune kašike brašna – 5 dl mleka Priprema: 1. Makarone obariti u slanoj vodi, a potom ih ocediti od suvišne tečnosti. 2. U tople makarone dodati puter i izmrvljeni feta sir, pa promešati. 3. Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk, dodati >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << mleveno meso i kratko propržiti. Ubaciti pelat paradajza, dodati začine po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri. 4. Posebno pripremiti bešamel sos. U šerpi rastopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mlako mleko i nastaviti kuvanje uz neprekidno mešanje žicom dok se sos blago ne zgusne. 5. Vatrostalnu posudu nauljiti, a dno prekriti polovinom makarona. Preko testenine sipati fil od mlevenog mesa i preliti polovinom bešamel sosa. Narendati polovinu kačkavalja, pa rasporediti preostale makarone, preliti ih ostatkom sosa i posuti preostalim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predlog za ručak: Musaka s makaronama

Izvor: Svet, 05.Jun.2016

Foto: Dobra Hrana Sastojci:. – 350 g kratkih makarona. – 50 g putera. – 150 g feta sira. – 450 g mešanog mlevenog mesa. – 1 glavica crnog luka. – 250 g pelata paradajza. – 250 g kačkavalja. – so, ulje. Za bešamel sos:. – 40 g putera. – 2 pune kašike brašna. – 5 dl mleka

Nastavak na Svet...

ŠTA DANAS ZA KLOPU: Jagnjeće ćufte u tortilji (VIDEO) (RECEPT)

Izvor: Telegraf.rs, 06.Jun.2016, 11:40

Zahvaljući ovom video-klipu i vi možete da budete profi kuvar. Sve što treba da uradite je da ponovite korake koji su prikazani...Sastojci:..Za ćufte - 400g mlevene jagnjetine, ½ glavice crvenog luka (iseckanog), 1 kašičica kima, 1 kašičica aleve paprike, narendana kora ½ limuna, 2 kašike...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.