Izvor: Lepota i zdravlje, 08.Jan.2016, 13:14 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Predlog za ručak: Lignje punjene pršutom
Postoje razni specijaliteti sa lignjama, poput liganja na buzaru, jednostavne pripreme na grilu, prženih kolutića, a evo i jedan zanimljiv recept za punjene lignje sa povrćem i pršutom. Foto: Guliver/Thinkstock Sastojci: - malo maslinovog ulja - 1 glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 šnite pršute - 1 crvena paprika - 1 plavi patlidžan (oko 200 g) - 4 veće lignje - 1 šoljica (za crnu kafu) prezle - narendana korica od limuna i sok - 1 kašika naseckanog bosiljka - 1-2 jajeta - biber - >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << malo belog vina Priprema: 1. Lignje očistiti i iseći krakove. 2. Na malo maslinovog ulja pržiti sitno iseckan crni luk pa kada omekša dodati isečene krakove 3. Dodati malo belog vina, i kada vino ispari dodati pršutu isečenu na kockice, sitno iseckanu crvenu papriku i patlidžan. Ukoliko je potrebno dodati još maslinovog ulja. 4. Kada je povrće gotovo skloniti sa ringle. Dodati biber, bosiljak i na kraju prezlu i lagano umućena jaja. Prvo dodati jedno jaje, pa ukoliko se smesa ne povezuje dodati drugo. 5. Pripremljenim nadevom puniti lignje. Zatvoriti čačkalicom i peći na dobro zagrejanom gril tiganju. Dodatni savet: Ukoliko su lignje starije i žilave (to možete videti kod krakova kada ih pečete), tada lignje stavite u 2 izgnječena kivija. Držite ih tako do punjenja nadevom. Isprati lignje vodom i napuniti. Kivi će omekšati lignje.
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Predlog za ručak: Lignje punjene pršutom
Izvor: Scandal.rs, 08.Jan.2016
Sastojci:..– malo maslinovog ulja..– 1 glavica crnog luka..– 2 čena belog luka..– 2 šnite pršute..– 1 crvena paprika..– 1 plavi patlidžan (oko 200 g)..– 4 veće lignje..– 1 šoljica (za crnu kafu) prezle..– narendana korica od limuna i sok..– 1 kašika naseckanog bosiljka..–...
Predlog za današnji ručak: Pohovane vrbare
Izvor: Lepota i zdravlje, 09.Jan.2016, 12:31
Foto: Pošalji recept Sastojci: 500 g vrbara ulje 3 jajeta brašno po potrebi prezle po potrebi susam po ukusu so, biber Priprema: 1. Pečurke razdvojiti, dobro ih oprati i iseći na šnicle. 2. Sipati vodu u šerpu i ostaviti je da proključa, a zatim dodati malo soli i ubaciti pečurke. 3. Ukoliko...