Predlog za ručak: Lignje punjene pršutom

Izvor: Lepota i zdravlje, 08.Jan.2016, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za ručak: Lignje punjene pršutom

Postoje razni specijaliteti sa lignjama, poput liganja na buzaru, jednostavne pripreme na grilu, prženih kolutića, a evo i jedan zanimljiv recept za punjene lignje sa povrćem i pršutom. Foto: Guliver/Thinkstock Sastojci: - malo maslinovog ulja - 1 glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 šnite pršute - 1 crvena paprika - 1 plavi patlidžan (oko 200 g) - 4 veće lignje - 1 šoljica (za crnu kafu) prezle - narendana korica od limuna i sok - 1 kašika naseckanog bosiljka - 1-2 jajeta - biber - >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << malo belog vina Priprema: 1. Lignje očistiti i iseći krakove. 2. Na malo maslinovog ulja pržiti sitno iseckan crni luk pa kada omekša dodati isečene krakove 3. Dodati malo belog vina, i kada vino ispari dodati pršutu isečenu na kockice, sitno iseckanu crvenu papriku i patlidžan. Ukoliko je potrebno dodati još maslinovog ulja. 4. Kada je povrće gotovo skloniti sa ringle. Dodati biber, bosiljak i na kraju prezlu i lagano umućena jaja. Prvo dodati jedno jaje, pa ukoliko se smesa ne povezuje dodati drugo. 5. Pripremljenim nadevom puniti lignje. Zatvoriti čačkalicom i peći na dobro zagrejanom gril tiganju. Dodatni savet: Ukoliko su lignje starije i žilave (to možete videti kod krakova kada ih pečete), tada lignje stavite u 2 izgnječena kivija. Držite ih tako do punjenja nadevom. Isprati lignje vodom i napuniti. Kivi će omekšati lignje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predlog za ručak: Lignje punjene pršutom

Izvor: Scandal.rs, 08.Jan.2016

Sastojci:..– malo maslinovog ulja..– 1 glavica crnog luka..– 2 čena belog luka..– 2 šnite pršute..– 1 crvena paprika..– 1 plavi patlidžan (oko 200 g)..– 4 veće lignje..– 1 šoljica (za crnu kafu) prezle..– narendana korica od limuna i sok..– 1 kašika naseckanog bosiljka..–...

Nastavak na Scandal.rs...

Predlog za današnji ručak: Pohovane vrbare

Izvor: Lepota i zdravlje, 09.Jan.2016, 12:31

Foto: Pošalji recept Sastojci: 500 g vrbara ulje 3 jajeta brašno po potrebi prezle po potrebi susam po ukusu so, biber Priprema: 1. Pečurke razdvojiti, dobro ih oprati i iseći na šnicle. 2. Sipati vodu u šerpu i ostaviti je da proključa, a zatim dodati malo soli i ubaciti pečurke. 3. Ukoliko...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.