Predlog za ručak: Lazanje s četiri vrste gljiva

Izvor: Lepota i zdravlje, 03.Maj.2016, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za ručak: Lazanje s četiri vrste gljiva

Foto: Pošalji recept Sastojci: – 500 g testa za lazanje – 350 g šampinjona – 200 g bukovača – 150 g šitaki pečuraka – 100 g vrganja – 1 vezica peršunovog lista – 1 glavica crvenog luka – 4 glavice crnog luka – 250 g sira – 200 g kiselog mleka – 3 kašike brašna – 1 l mleka – 2 kašike putera – muškatni oraščić po ukusu – maslinovo ulje po potrebi – margarin (za premazivanje posude) – so, biber Priprema: 1. Na puteru kratko ispržiti brašno, pa postepeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << dodavati mleko uz stalno mešanje. 2. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dodati malo muskatnog oraščića. Kuvati 15 minuta na umerenoj temperaturi. 3. Zatim ostaviti sos da se prohladi te umešati kiselo mleko. 4. Crveni luk, crni luk i peršun sitno iseckati. 5. Ako su vrganji suvi, preliti ih s vrućom vodom i dobro ih ocediti pre korišćenja. 6. Na malo maslinovog ulja ispržiti luk dok ne postane staklast, dodati iseckane gljive, te dinstati oko 10 minuta ili dok ne ispari tečnost koju puste. Dodati peršun i promešati. 7. Vatrostalnu posudu premazati margarinom, a potom uliti malo bešamel sosa. Zatim poređati red testa i preliti bešamelom. Sipati dinstane gljive, narendati malo sira pa prekriti testom. Ponavljati postupak dok se ne potroši materijal, a ređanje završiti bešamelom i sirom. 8. Peći 20 minuta na 200°C, te ostaviti da se prohlade 15 minuta.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predlog za ručak: Lazanje s četiri vrste gljiva

Izvor: Svet, 03.Maj.2016

Foto: Pošalji recept Sastojci:. – 500 g testa za lazanje. – 350 g šampinjona. – 200 g bukovača. – 150 g šitaki pečuraka. – 100 g vrganja. – 1 vezica peršunovog lista. – 1 glavica crvenog luka. – 4 glavice crnog luka. – 250 g sira. – 200 g kiselog mleka. – 3 kašike brašna. –...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.