Posni pilav sa pirinčem i sočivom: Ukusan i zdrav recept za tren oka

Izvor: Lepota i zdravlje, 14.Avg.2024, 14:01

Posni pilav sa pirinčem i sočivom: Ukusan i zdrav recept za tren oka

Posni pilav sa pirinčem i sočivom je odlična opcija kada želite ukusan obrok bez mesa koji će vas držati sitim. Tokom posta, ishrana i ideje za kuvanje postaju malo ograničene. Međutim, to ne mora da bude tako. Postoje razne varijante ukusnih recepata. Jedan od njih je i pilav sa pirinčem i sočivom koji ima pravi primorski ukus i savršenu teksturu. Pilav sa pirinčem i sočivom je obrok pun zdravlja Recept za ovaj posni pilav je prepun hranljivih materija. Od jedne šolje kuvanog sočiva >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << dobijate po 18 g vlakana i proteina, 170 mg fosfora, a on takođe sadrži i folate, cink, vitamin B6, bakar, tiamin i minerale u tagovima. Ako sočivu dodate pirinač koji je izvor vitamina B, PP i E. U svakom slučaju, ovo je sjajna opcija za obrok za celu porodicu čak i tokom posta. Recept za posni pilav sa pirinčem i sočivom Sastojci: pola šolje maslinovog ulja 1 luk, sitno isečen 2 čena belog luka, narendana 200 gr konzerviranog paradajza isečenog na kockice 1 lovorov list 1 šolja nekuvanog sočiva 1 šolja pirinča 2 kašike sitno seckanog peršuna so i biber po ukusu Priprema:  Isperite pirinač pod hladnom vodom 5-6 puta. Potopite u posudu sa hladnom vodom 15 minuta ili dok ne bude spremno za upotrebu. Dodajte 1 šolju sočiva i lovorov list u ključalu slanu vodu. Kuvajte 15 minuta. Sačuvajte 1 šolju vode ovog soka. Ocedite i ostavite sočivo sa strane. Kuvajte luk sa maslinovim uljem na srednjoj vatri dok ne omekša i ne porumeni. 8-10 minuta. Dodajte beli luk i zagrejte dok ne zamiriše (20-30 sekundi). Dodajte paradajz i začinite solju i biberom. Ocedite pirinač i dodajte u šerpu sa lukom. Začinite sa 1 kašičicom soli (ili manje). Dodajte sačuvanu šolju vode od sočiva. Promešajte i dovedite do ključanja. Smanjite vatru na ključanje i poklopite lonac. Krčkajte 15 minuta. Dodajte seckani peršun i usitnite pirinač. Dodajte kriške limuna i masline za dekoraciju. Prijatno! nata_vkusidey/GettyImagesPlusThe post Posni pilav sa pirinčem i sočivom: Ukusan i zdrav recept za tren oka appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.