Izvor: Lepota i zdravlje, 02.Dec.2020, 19:02

Ples s ukusima i aromama: Kulinarski trikovi za pripremu najukusnijih jela

Ples s ukusima i aromama: Kulinarski trikovi za pripremu najukusnijih jela

Verovali ili ne, stvaranje vrhunskog jela i to na nivou šefa kuhinje više je nego učiniti ga samo mirisnim i lepim obrokom. Ukusi uključuju i naše emocije – one su aktivne kroz teksturu, oblik, boju i zvuk koji proizvodimo našim žvakanjem, tvrdi kuvarica Niki Šarma. Zato su tu sjajni kulinarski trikovi za pripremu najukusnijih jela koji nas mogu dosta toga naučiti … Ono što mi smatramo delikatesom u stvari je kombinacija elemenata koji spajanjem na određeni način pružaju izvanredno >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << iskustvo, a evo kako to da primenite iako nemate dovoljno iskustva. (Pročitaj: Nova dimenzija upotrebe: Ulje i sirće kao moćni saradnici ukusnih jela) Kulinarski trikovi – Niki savetuje da se bazirate na teksturu, osvežavajuće kiseline i ljutinu Hm, kako to? Recimo, ljutina se ne postiže samo papričicom, nego lukom i đumbirom. Jedan od favorita kuvarice Niki je sos od belog luka sa bliskog istoka, čiju kratku pripremu vam dostavljamo u nastavku: Stavite beli luk u blender i ustinite ga. Dodajte svež sok od limuna, a zatim naizmenično dodavajte ledenu vodu i ulje dok se sos ne zgusne. Ovaj sos idealan je uz pečenja, a salata vam pored njegovog magičnog ukusa nije potrebna. FlamingoImages /iStock / Getty Images Plus via getty Images Zdrave masti Dodavanje masti poput maslinovog ulja, oslobađa ukus bilo kog jela, tvrdi Šarma. Postićićete efekat da od obične grickalice podsete na vrhunsko jelo. Ne samo da ćete impresionirati druge već ćete i vi svaki put biti sve zadovoljniji. (Pročitaj: Energetske štanglice – idealno rešenje kad vam padne šećer) Tekstura Žvakanje hrane postaje monotono ukoliko se tekstura ponovalja iznova i iznova. Uključivanje nekoliko drugačijih kontrasta istovremeno u vaše jelo poput kremastih i hrskavih efekata doprinosi kompletnom doživljaju, kao i svežim sastojcima koji idu uz to kao savršen paket. Anton Ostapenko /iStock / Getty Images Plus via Getty Images Primer:  – Citrusne kiseline menjaju našu percepciju ukusa, njihova svetla struktura stvara hranu daleko ukusnijom, više nijansiranijom i više živom. Kako biste pojačali njen efekat, uzmite kašičicu soka od nara i pomešajte ga sa domaćim sosom od paradajza. Možete čak ukombinovati i indijsku urmu sa sokom od limete i prstohvatom šećera ili meda koji možete upotebiti u salatama i svim čorbama koje vam padnu na pamet. (Pročitaj: Predlozi za celu nedelju – užina uz koju mršavite) Da li ste spremni za nove kulinarske avanture? lepotaizdravlje.rs Drazen Zigic / iStock / Getty Images Plus via Getty ImagesThe post Ples s ukusima i aromama: Kulinarski trikovi za pripremu najukusnijih jela appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.