PRAVILNO SKLADIŠTENJE: Evo na šta treba da OBRATITE PAŽNJU kada su LEKOVI u pitanju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2020, 12:35

PRAVILNO SKLADIŠTENJE: Evo na šta treba da OBRATITE PAŽNJU kada su LEKOVI u pitanju!

Ne radite ništa na svoju ruku!

S obzirom na situaciju s koronavirusom, upotreba lekova je, nažalost, postala svakodnevica. Ali da bi neki lek bio delotvoran, veoma je važno da ga pravilno čuvamo i koristimo, savetuju stručnjaci.

 Na šta treba obratiti pažnju kada su određeni lekovi u pitanju? Moramo smanjiti upotrebu lekova kako bismo sprečili umanjenje efekta ili neželjene reakcije.

Ukoliko nije drugačije naglašeno, lekovi se čuvaju na sobnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << temperaturi, od 18 do 25 stepeni, ali je, takođe, obavezno pratiti rok trajanja.

Ukoliko ne možete naći kutiju s datumom roka upotrebe, savet je da ne pijete taj lek. Takođe se ne preporučuje bacanje uputstva koje dolazi uz lek, jer može da se desi da postoji različito doziranje za različite vrste problema, ili da se jave neželjeni efekti koji se nisu javili nakon prve upotrebe.

Napomena: Nijedan lek ne pijte duži vremenski period i na svoju ruku edukovajući se na internetu, već se obavezno konsultujte sa stručnjakom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.