PITU SA JABUKAMA svi vole! Ispecite je po BAKINOM RECEPTU i nećete omašiti - topi se u ustima

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2023, 08:51

PITU SA JABUKAMA svi vole! Ispecite je po BAKINOM RECEPTU i nećete omašiti - topi se u ustima

Pita od jabuka je klasični desert koji oduševljava svojom jednostavnošću i neodoljivim ukusom. Ova sočna poslastica, sa hrskavim korama i mirisnim punjenjem od jabuka, često se priprema u mnogim domaćinstvima širom sveta. Evo jednog od recepta i nekoliko saveta kako napraviti savršenu pitu od jabuka.

Poslastica od kora i jabuka predstavlja savršenu kombinaciju hrskavosti kora i sočnosti jabuka. Ovaj recept je jednostavan, ali izuzetno ukusan, savršen za sve ljubitelje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slatkiša.

Jabuke su pune vitamina, minerala i antioksidanasa, što ih čini idealnim sastojkom za zdrav dezert.

Potrebno je:

Za preliv:

Priprema:

Jabuke izrendati, a onda dodati šećer, cimet, griz i malo ulja. Koru raširiti na sto i četkicom premazati sa uljem. Dodati drugu, pa treću koru premazati.

U dno staviti 3 kašike jabuka i rasporediti po dužini. Urolati i ređati u podmazan peleh. Iseći na manje rolate i premazati uljem.

Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta da porumeni. U šerpu sipati šećer, dodati vodu i kolutove limuna, kuvati 3.4 minuta. Pred kraj dodati i vanilin šećer i ohladiti. Peđčenu pitu preliti i ohlađenu služiti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.