PAPA FRANJA POSETIO BIVŠE PROSTITUTKE: Među njima ima najviše žena sa Balkana

Izvor: Telegraf.rs, 12.Avg.2016, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAPA FRANJA POSETIO BIVŠE PROSTITUTKE: Među njima ima najviše žena sa Balkana

Papa Franja posetio je danas 20 bivših prostitutki koje je zbrinula jedna katolička organizacija u jednom stanu u Rimu, saopštio je Vatikan.

Rimokatolički poglavar je u iznenadnoj poseti i razgovoru sa ženama proveo oko sat.

Papa je više puta govorio da je trgovina ljudima, koja je iza velikog dela prostitucije, zločin protiv čovečnosti.

U saopštenju se navodi da je u grupi žena sa kojima je razgovarao papa bilo sedam Nigerijki, šest Rumunki, četiri Albanke >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i po jedna Tunižanka, Ukrajinka i Italijanka. Sve u proseku imaju oko 30 godina.

Foto: Tanjug/AP

- Sve su pretrpele teško fizičko nasilje - spasene su iz lanca prostitucije i sada su u programu zaštite jedne katoličke organizacije.

Papa Franja je nekadašnje prostitutke posetio u okviru Godine milosrđa, koja se završava 20. novembra. Svakog meseca, poglavar Katoličke crkve odlazi u jednu ovakvu privatnu posetu u Rimu i okolini.

Do sada je posetio narkomane, starije sveštenike, izbeglice, mentalne bolesnike.

(Telegraf.rs / Beta)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.