
Izvor: Lepota i zdravlje, 05.Sep.2025, 09:09
Ništa ne umiruje kao miris domaćeg hleba, a ovaj recept mogu da slede i početnice
Prirodni, fermentisani hleb Taylor Swift, brzi hleb iz airdry friteze, domaći francuski hleb… Sudeći po društvenim mrežama, mešenje domaćeg hleba odavno je prestalo da bude kulinarska veština. Dnevna obaveza naših baka koju su majke spremno odbacile, vraća se u naše živote i to ne kao potreba, već kao ritual koji umiruje, usporava i uzemljuje. U vremenu kada je sve ubrzano, priprema hleba postaje način da se uspori i da se svaki korak oseti – od mirisa kvasca, preko dodira brašna, do topline tek ispečenog hleba. A ima li šta lepše od mirisa svežeg pečenog hleba? Nema ni ukusnije! Recept za domaći hleb Sastojci: 500 g brašna (najčešće T-500, može i mešavina belog i integralnog) 1 kašičica šećera 1,5 kašičica...
Nastavak na Lepota i zdravlje...