Izvor: Lepota i zdravlje, 05.Sep.2025, 09:09

Ništa ne umiruje kao miris domaćeg hleba, a ovaj recept mogu da slede i početnice

Prirodni, fermentisani hleb Taylor Swift, brzi hleb iz airdry friteze, domaći francuski hleb… Sudeći po društvenim mrežama, mešenje domaćeg hleba odavno je prestalo da bude kulinarska veština. Dnevna obaveza naših baka koju su majke spremno odbacile, vraća se u naše živote i to ne kao potreba, već kao ritual koji umiruje, usporava i uzemljuje. U vremenu kada je sve ubrzano, priprema hleba postaje način da se uspori i da se svaki korak oseti – od mirisa kvasca, preko dodira brašna, do topline tek ispečenog hleba. A ima li šta lepše od mirisa svežeg pečenog hleba? Nema ni ukusnije! Recept za domaći hleb Sastojci: 500 g brašna (najčešće T-500, može i mešavina belog i integralnog) 1 kašičica šećera 1,5 kašičica...

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.