Nisam znala da sam TRUDNA, ona je samo ISPALA: Tinejdžerka 9 meseci PUŠILA, PILA i provodila se, a onda je videla da nešto VIRI iz nje

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2023, 20:07

"Nisam znala da sam TRUDNA, ona je samo ISPALA": Tinejdžerka 9 meseci PUŠILA, PILA i provodila se, a onda je videla da nešto VIRI iz nje

Uradila je čak 6 testova i svi su bili negativni

Tinejdžerka je shvatila da je trudna tek kada je krenula na porođaj! Probudili su je neverovatni bholovi, a tek kada je njena svekrva videla nogu kako izlazi, shvatila je šta se dešava.

Tinejdžerka Fej Vajt posumnjala je na trudnoću zbog izostatka ciklusa, ali je uradila nekoliko testova na trudnoću i svi su bili negativni. Zato je nastavila uobičajan tinejdžerski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << život, zabavljala se, pila, pa čak i odlazila na planinarenje.

Nije razmišljala mnogo o privremenom izostanku menstruacije, sve do dana kada je krenuo porođaj - rodila je ćerku u kolima hitne pomoći.

Trudnoća 19-godišnjakinje prošla je nezapaženo svih devet meseci: njen stomak nije porastao, menstruacije su se vremenom vratile u normalu i nije bilo nikakvih bolova. Diskretne promene u intimnoj regiji je objašnjavala infekcijom urinarnog trakta.

- Otišla sam u toalet, jer sam osetila jako pritisak i da nešto izlazi. Vratila sam se u spavaću sobu i ispostavilo se da je to njeno stopalo, pa sam na kraju pozvala hitnu pomoć. Moja svekrva je rekla da može da vidi nogu kako visi, priseća se Fej.

- Čak sam uradila test pet dana pre nego što sam rodila Lunu i bio je negativan. Pošto sam bila u podmakloj trudnoći, moji nivoi HCG-a su bili toliko visoki da je test bio negativan. Sve vreme dok sam bila trudna sa njom sam imala menstruaciju. Imala sam malo nadimanje, ali nisam razmišljala o tome, jer se nisam uopšte ugojila kao sa prvim sinom.

Fej je trebalo samo dva sata da porodi svoju ćerku Lunu-Grejs Berens, koja je rođena u 37. nedelji u kolima hitne pomoći. Žena, koja je takođe majka dvogodišnjeg Brodi-Čejsa, je nažalost izgubila bebu Kenzo-Raine u 18. nedelji trudnoće u maju prošle godine.

- Bila sam u šoku – samo sam vrištala. Bila sam tako zbunjena, oko mene je bilo šest bolničara i babica u zadnjem delu kola hitne pomoći koji su pokušavali da je izvuku. Morala sam da je porodim u zadnjem delu ambulante pored fudbalskog terena.

- Od trenutka kada sam saznala da dolazi, znala sam šta se dešava i mislila sam da je to naše dete, hajde da sve sredimo. Majčinski instinkt je proradio. Da sam se prvi put porađala i da se to desilo, ne bih znala šta mi se dešava.

- Uradila sam oko šest testova na trudnoću tokom devet meseci i svi su bili negativni. Prvi sam uradila u avgustu kada sam upravo zatrudnela sa njom.  Nisam morala da kupujem novu odeću. Nisam se osećala loše. Imala sam malo refluksa kiseline, ali sa tim se borim i kada nisam trudna. Kada sam bila u drugom sanju sa Brodijem, imala sam ogroman stomak.

- Istina, osećala sam umor, ali nisam o tome razmišljala. Doktori su me pitali kako je moguće da nisam znala da sam trudna, kako je nisam osetila kako se kreće. I moj partner je bio toliko zbunjen da je stalno govorio 'Kako nismo znali? Mazio sam te u krevetu, kako nisam osetio da se miče, nismo ni pokušavali da dobijemo bebu. Samo dve nedelje pre njenog rođenja sam rekao da još ne želim još jednu bebu '."

Fej je hitno prebačena u ambulantu odakle je helikopter trebalo da je odveze u najbližu bolnicu - međutim, njena beba je imala druge planove i odlučila je da se rodi u zadnjem delu ambulantnog vozila pored fudbalskog terena. Nakon toga su hitno odvezene u neonatalnu odeljenje intenzivne nege u bolnici Brumfild nakon nekih komplikacija pri porođaju.

Luna je imala blago hipoksično-ishemičnu encefalopatiju (HIE), a Fej i njen partner sada moraju da čekaju da vide kakav će uticaj to imati na nju, jer joj je glava bila "zaglavljena devet minuta", tako da je teško znati posledice. Međutim, Fej je objasnila kako se njena beba već smeje i brblja.

Fej priznaje da žali koliko je pila i pušila tokom svoje 37-nedeljne trudnoće, iako nije znala da je trudna. Dodala je: - Pušim, ali kada sam trudna prestajem, sada me grize savest. Stalno možemo da čujemo priče o ljudima koji su izgubili svoje bebe, jer su pili i bili nemarni. Toliko mi je žao što nisam znala i vodila računa.

 Fej je takođe otkrila da je završila sa rađanje dece i da planira da koristi kontracepciju kako više ne bi bilo iznenađenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.