Izvor: Lepota i zdravlje, 27.Feb.2021, 12:03

Neodoljiva zimska poslastica: Kuglof u kuvanom vinu

Kuglof u kuvanom vinu je idealna poslastica za ovo doba godine. Fenomenalnog je ukusa, a sprema se za manje od jednog školskog časa. Sama priprema je jednostavna i traje 10 do 15 minuta. Namirnice? Imate ih kod kuće. (Pročitajte i: Neodoljiv je! Domaći tiramisu sa piškotama koji uspeva iz prve) Kuglof u kuvanom vinu Sastojci: – 4 jajeta – 270 gr šećera – malo naribane korice limuna (pola kašike) – prezla za posipanje –  puter za zamašćivanje – 350 ml belog vina – 20 ml >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << soka od limuna – 40 ml soka od pomorandže – cimet, klinčići i kora narandže, po ukusu, za kuvanje vina Priprema: Radzvojite žumanca i belanca. U žumanca dodajte šećer, limunovu koru i mutite. Kada je su žumanca dobro umućena, umutite i belanca (u koja smo dodali 70 grama šećera) u čvrst sneg. Ulupana belanca dodajemo u smesu žumanaca i šećera i mešamo, lagano, varjačom. Kalup za kuglof dobro namastite puterom i pospite prezlom, kako se ne bi dogodilo da se testo zalepi. Stavite kuglof na 180 stepeni i pecite ga 30 minuta. Za to vreme, skuvajte belo vino sa 100 grama šećera i začinima po ukusu. Kada se kuglof ispeče (i nakon što odvojite komad za klince i klinceze), prelijte ga kuvanim vinom. Kada se dobro ohladi, isecite ga na kriške. Prijatno! lepotaizdravlje.rs Studio Doros/ Getty via GuliverThe post Neodoljiva zimska poslastica: Kuglof u kuvanom vinu appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.