Musaka s piletinom još je ukusnija od klasične musake

Izvor: Lepota i zdravlje, 27.Feb.2024, 13:02

Musaka s piletinom još je ukusnija od klasične musake

Ako volite musaku, ovo jelo volećete još više. Oduševićete se koliko je musaka s piletinom ukusna. A mi imamo najboljirecept… Danas spremamo malo drugačiju musaku. Umesto mlevenog svinjskog ili junećeg mesa, pravićemo je sa piletinom. Još je ukusnija od klasične musake na koju smo svi navikli. Musaka s piletinom – jelo koje ćete stalno praviti Kao i svako drugo jelo, i musaku možete napraviti na više različitih načina. I dodavati sastojke po želji. Navikli smo na klasičnu musaku >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << s mlevenim svinjskim ili junećim mesom, a kad jednom probate musaku s piletnom, stalno ćete je praviti. Prosto je neodoljiva. Možete je pripremati s klasičnim bešamel sosom ili je samo preliti umućenim jajima i mlekom ili pavlakom za kuvanje. a mnoge domaćice ne prelivaju musaku. Samo je ispeku prekrivenu folijom. Na TikTok-u se mogu naći različiti recepti za pripremu musake, a nam je privukao pažnju sledeći recept: @jcgeo__ Believe it or not, some things taste the same with fewer calories and less fat. A serving of this Chicken Moussaka has 400 calories less than the original. Try this recipe and let me know your thoughts! #moussaka #moussakarecipe #chicken #recipe #mealprep #mealprepping #mealprepideas #jcgmealpreppingsundays #gym #fitness #healthy #nutrition #nutritiontips #discipline #calories #caloriedeficit #caloriescounting #cyprustiktok #greecetiktok #greekfood ♬ (It Goes Like) Nanana – Edit – Peggy Gou Najbolji recept za musaku s piletinom Sastojci: 2 glavice crnog luka 5 većih belih krompira 500 g pilećeg belog mesa malo ulja mleveni biber origano bosiljak 200 ml pavlake za kuvanje 2 jajeta 1 veći paradajz 200 g kačkavalja so i biber Priprema: Crni luk očistiti i iseći na rebarca, krompir oguliti i iseći na kolutove debljine 3 mm, pileće belo meso iseći na kocke. Tepsiju nauljiti i rasporediti po dnu crni luk. Preko njega složiti kolutove krompira, jedan do drugog, tako da se na krajevima preklapaju i da prekriju površinu tepsije. Posoliti i pobiberiti. Preko krompira rasporediti kockice piletine. Jaja umutiti s pavlakom za kuvanje, dodati malo soli, origana i bosiljka, pa umutiti žicom. Smesu ravnomerno preliti preko musake. Prekriti je papirom za pečenje, preko njega naneti aluminijumsku foliju i krajeve pričvrstiti da se slepe uz tepsiju. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Musaku izvaditi iz rerne, pa ukloniti papir i foliju. Meso posuti rendanim kačkavaljem, odozgo rasporediti kolutove paradajza i vratiti u rernu da se dopeče još desetak minuta. Prijatno! vaaseenaa/gettyimages.co.ukThe post Musaka s piletinom još je ukusnija od klasične musake appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.