Mihajlović: Jednakost muškaraca i žena vrednost svake zajednice

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Jednakost muškaraca i žena vrednost svake zajednice

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost u Srbiji Zorana Mihajlović rekla je danas da jednakost muškaraca i žena, devojčica i dečaka, mora da bude utkana u svaku zajednicu, saopštio je njen Kabinet.

Ona je, povodom obeležavanja Međunarodnog dana porodice, rekla da je "važno da se podsetimo da su ljubav, poštovanje i zajedništvo vrednosti koje treba da negujemo i svoju decu tome da učimo".

"Porodica je naše utočište i baza iz koje crpimo energiju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za život", rekla je Mihajlović koja je istovremeno i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Dodala je da je važno da među članovima jedne zajednice postoje jednakost i poštovanje rodne ravnopravnosti.

"Poznato je da žene dvostruko više vremena provode obavljajući neplaćene poslove u domaćinstvu i brinući o svim njegovim članovima – deci, ali i starijima, što im ne ostavlja puno vremena za lični rast i napredak", rekla je Mihajlović.

Istakla je da usklađivanje poslovnih i porodičnih obaveza oba partnera, ravnopravna podela uloga u roditeljstvu i zajednička odgovornost za brigu o domaćinstvu su "neophodni ukoliko želimo da živimo u zdravom, razvijenom društvu, u kom svi građani i građanke imaju jednake mogućnosti da se razvijaju".

Mihajlović je ukazala i na problem nasilja u porodici u kojem su žrtve najčešće žene i pozvala sve na odgovornost.

"Da bismo gradili nenasilno društvo, u kojem naša deca odrastaju bezbrižno, važno je da ih učimo da poštuju jedni druge, da im pričamo o rodnoj ravnopravnosti i potrebi da brinu o svojim drugovima i drugaricama i da budemo svesni da im primer za život dajemo mi odrasli", rekla je Mihajlović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Jednakost muškaraca i žena vrednost svake zajednice

Izvor: Danas, 15.Maj.2019

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost u Srbiji Zorana Mihajlović rekla je danas da jednakost muškaraca i žena, devojčica i dečaka, mora da bude utkana u svaku zajednicu, saopštio je njen Kabinet. Članak Mihajlović: Jednakost muškaraca i žena vrednost svake zajednice se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.