Svetski dan porodice - kako je održati na okupu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2019, 06:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan porodice - kako je održati na okupu

Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1993. godine proglasila je 15. maj za Međunarodni dan porodice. 

Obeležavanje ovog dana ima za cilj afirmaciju, odnosno isticanje porodice i porodičnih vrednosti kao bitnih osnova svake zajednice.

Porodična članarina za 700 dinara

Povodom 15. maja, Svetskog dana porodice, Gradska biblioteka u Novom Sadu nudi mogućnost upisa porodice za 700 dinara na godišnjem nivou.

Porodica je oslonac svakog pojedinca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i to kao stabilna socijalna zajednica, gde su partneri ravnopravni, gde postoje ljubav, kompromis, poštovanje i prijateljstvo.

Stalna trka i brz tempo života, koji neminovno vode u otuđenost, uz finansijske probleme predstavljaju tačku spoticanja za savremenu porodicu.

Uz sve izazove, glavno pitanje jeste kako održati porodicu na okupu.

Na Međunarodni dan porodice, pitamo se kako zaštiti instituciju porodice, šta je srećna, a šta dezorganizovana porodica, i kakav je položaj prosečne srpske porodice danas.

Gost jutarnjeg programa Radio-televizije Vojvodine bio je psihoterapeut Aleksandar Šibul.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Svetski dan porodice

Izvor: 021info.rs, 15.Maj.2019

Danas se širom sveta obeležava Međunarodni dan porodice koji ima za cilj afirmaciju, odnosno isticanje porodice i porodičnih vrednosti kao bitnih osnova svake zajednice. Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1993. godine proglasila je 15. maj za Međunarodni dan porodice.    Porodica je oslonac...

Nastavak na 021info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.