Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 14:32

Ljudi se u ovoj zemlji KRAVLJOM BALEGOM bore protiv KORONE! Lekari morali da apeluju na stanovništvo

Smatraju da na ovaj način jačaju imunitet.

Dok se Indija suočava sa katastrofalnim talasom korona virusa, lekari upozoravaju stanovnike da ne koriste kravlji izmet kao lek ili preventivni tretman protiv virusa, piše IFLScience.

Vodeći indijski lekari upozorili su ljude na tu praksu nakon što se saznalo da su stanovnici savezne države Gujarat jednom nedeljno posećivali skloništa za krave kako bi svoja tela prekrili kravljim izmetom i mokraćom, nadajući se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da će time ojačati svoj imunološki sistem u borbi protiv kovida 19.

Krave se u hinduizmu smatraju svetim životinjama i dugo su imale važno mesto u indijskoj kulturi. U nekim delovima ruralne Indije kravlji izmet koristi se kao izvor goriva za vatru i kao gnojivo. Takođe se povremeno koristi u ajurvedskoj medicini i nekim granama narodne medicine čiji zagovaratelji tvrde da poseduje antibakterijska i protivgljivična svojstva, što ih navodno čini delotvornim lekom za mnoge bolesti. Ipak, ne postoje naučni dokazi koji bi poduprli takve tvrdnje, posebno u slučaju kovida 19.

- Nema konkretnih zdravstvenih dokaza da kravlji izmet ili urin deluju na jačanje imuniteta protiv kovida 19, već se ta teorija temelji u potpunosti na veri. Postoje i zdravstveni rizici povezani sa razmazivanjem ili konzumiranjem takvih proizvoda jer se druge bolesti mogu preneti sa životinje na ljude - rekao je dr JA Jajalal, predsednik Indijskog lekarskog udruženja za Rojters.

Stvari su toliko izmakle kontroli da je američka carina tražila od putnika da ne stavljaju kravlji izmet u svoju prtljag nakon što su na aerodromu otkrili dve teglice kravljeg izmeta u izgubljenom kovčegu. Misteriozni paket pronađen je na aerodromu u Vašingtonu, a ostavio ga je putnik s leta Air Indije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.