Knedle s jagodama iz MasterChefa morate probati: Recept je jednostavan

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 10:10

Knedle s jagodama iz "MasterChefa" morate probati: Recept je jednostavan

Takmičarka je ovim receptom uspela da se plasira u nastavak takmičenja popularnog "MasterChefa" koji možete gledati četvrtkom i petkom od 21 sat na televiziji Prva.

Takmičarkin predlog je osvojio sudije i omogućio joj dalji plasman, pa probajte i vi ove preukusne knedle, sigurno će vam se dopasti.

Testo:

- 350 g očišćenog krompira

- 30 g maslaca

- 2 supene kašike griza

- 1 kašika sećera

- prstohvat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << soli

- pola jajeta

- cca 150 g brašna



Priprema:
Skuvati krompir u slanoj vodi. Procediti i izgnječiti i dodati maslac, da se sve sjedini dok je toplo. Ostaviti sa strane da se prohladi. Potom dodati šećer, so i jaje. Na kraju dodati brašno - postepeno dodavati kako se ne bi preteralo sa količinom.

Punjenje:

- 150 g jagoda

- 30 g šećera u prahu

- 70 g maskarpone sira

- 5 listića mente

Priprema: Iseckati jagode, te dodati maskarpone, šećer u prahu i seckanu mentu. Staviti u zamrzivač, kako bi se malo steglo i kasnije lakše formirale loptice.

Posip:

- 40 ml ulja

- 100 g panko prezle

- 100 g prezle

- 90 g šećera



Priprema:
Zagrejati ulje, dodati panko prezlu i pržiti je na laganoj temepraturi. Kada je na 70 odsto propržena, dodati običnu prezlu i na kraju šećer.

Sos:

- 150 g jagoda

- 1 kašika balzamika

- 5 listića mente

- 30 g šećera

Priprema: Jagode i šećer staviti u šerpicu i mešati dok se ne dobije tekstura džema. Dodati seckanu mentu i balzamiko. Preći štapnim mikserom i procediti sos. Ostaviti da se ohladi.

Testo za knedle meriti kako bi svaka bila jednake veličine, oko 55 g. Dodati punjenje i pažljivo zatvorati svaku knedlu. Kuvati knedle u ključaloj vodi, a kada isplivaju kuvati još 3 minuta. Izvaditi i prebaciti u posip, te ih lepo obložiti istim.

Poslužiti uz sos.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.