Izgorela si na suncu i KOŽA TI SE LJUŠTI? Probaj ovaj SUPER TRIK! Jedna stvar je APSOLUTNO ZABRANJENA

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2021, 11:02

Izgorela si na suncu i KOŽA TI SE LJUŠTI? Probaj ovaj SUPER TRIK! Jedna stvar je APSOLUTNO ZABRANJENA

Evo, šta ti valja činiti!

Kada izgorimo na suncu sledi perutanje i ljuštenje kože. Potreba da rukama otklonite mrtvu kožu je velika, ali nikako to nemojte raditi.

Svako ubrzano uklanjanje izgorele kože može da uspori proces regeneracije. Najbolje je da dozvolite koži da sama "uradi piling" i oslobodi se mrtvih ćelija.

Proces pilinga može da traje dva do četiri dana nakon što crvenilo od opekotina ne nestane ili posle sedam dana, u zavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od težine opekotina. Nažalost, piling izgorele kože se ne može sprečiti.

Važno je da redovno koristite kreme sa zaštitnim faktorom i izbegnete opekotine od sunca.

Ljuštenje kože ima određenu svrhu: na ovaj način vaše telo uklanja ćelije kože oštećene UV zracima sunca. Još jedna dobra vest je da možete da ubrzate proces lečenja nekim od preparata koje već imate kod kuće.

Koristite hidratantne kreme i losione koji će nahraniti kožu ili - med.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.