
Izvor: Lepota i zdravlje, 31.Maj.2024, 13:02
Imamo najbolji recept za brzi kolač sa višnjama
Sezona je višanja, a to znači da ćemo bar jednom napraviti jednu od omiljenih poslastica – neodoljivi brzi kolač sa višnjama. Preukusan kolač sa višnjama možete napraviti na milion načina, a mi imamo brz i jednostavan recept. Ovo je kolač koji baš svako može da napravi. A poješće se za tili čas. Kako se pravi brzi kolač sa višnjama Sastojci: 113 grama neslanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << putera 350 grama svežih višanja 1 šolja (130 grama) višenamenskog brašna 1/2 šolje (55 grama) mlevenih badema 1 kesica praška za pecivo 1/4 kašičice morske soli 2 velika jaja, odstojala na sobnoj temperaturi 3/4 šolje (150 grama) belog šećera 1 kašičica ekstrakta vanile 1/3 šolje (80 ml) mleka, na sobnoj temperaturi Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni C. Premažite maslacem ili uljem tepsiju prečnika 23 cm. Dno tepsije obložite krugom papira za pečenje. U maloj šerpici, na blagoj temperaturi, istopite maslac. Zatim sklonite sa šporeta i ostavite po strani. Operite i dobro ocedite višnje. Uzmite 15 višanja, prepolovite ih, izvadite koštice i stavite na list papirnog ubrusa, isečenom stranom nadole. Ostavite ih na stranu jer će se tokom pečenja stavljati na vrh kolača. Ostatku višanja očistiti od koštica i iseći na sitne komade. U posebnu posudu prosejte i pomešajte brašno sa mlevenim bademima, praškom za pecivo i solju. U činiju sipajte jaja i šećer i mutite mikserom oko 3-5 minuta. Dodajte ekstrakt vanile, a zatim lopaticom ili žičanom mutilicom umešajte otopljeni i ohlađeni puter i mleko dok se ne sjedine. Zatim umešajte mešavinu brašna. Nežno ubacite seckane višnje (ne onih 15 višanja koje ste prepolovili za vrh kolača). Sipajte testo u pripremljenu tepsiju i poravnajte smesu kašikom ili lopaticom. Pecite 14 do 15 minuta ili dok se testo ne stegne, a zatim izvadite iz rerne. Na vrh kolača brzo rasporedite preostale višnje, isečenom stranom nadole. Vratite kolač u rernu i pecite još 15 minuta ili dok ne porumeni i čačkalica ubodena u kolač ne izađe čista. Izvadite iz rerne i stavite na rešetku da se malo ohladi (oko 10 minuta). Uklonite stranice tepsije i ostavite da se kolač potpuno ohladi pre služenja. Prijatno! vkuslandia/gettyimages.co.ukThe post Imamo najbolji recept za brzi kolač sa višnjama appeared first on Lepota i zdravlje.
Nastavak na Lepota i zdravlje...