Gurmanski krompir: Punjen i zapečen sa jajima i slaninom

Izvor: B92, 24.Nov.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gurmanski krompir: Punjen i zapečen sa jajima i slaninom

Krompir, malo slaninice, malo luka, jaja i jedno super jelo za hladne dane je pred vama.

Za pripremu ovog ukusnog jela potrebni su vam sledeći sastojci:

2 veća krompira

malo slanine, oko 150 g

1 crni luk

2 čena belog luka

ulje

4 jaja

malo peršuna

Priprema:

Stavite dva veća krompira u rernu da se ispeku toliko da omekšaju, a za to vreme na ulju ispržite sitno seckani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << crni i beli luk i slaninu.

Kad je krompir pečen, prepolovite ga i izdubite kašikom. Izvađenu sredinu krompira pomešajte sa filom slanine i luka, pa vratite u krompir.

Prilikom punjenja krompira ostavite prostor da može jaje da stane preko fila, pa vratite u rernu da se jaje zapeče.

Dekorišite peršunom ili sitno seckanim mladim lukom.

Prijatno!

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.