Gubite kosu? Evo kako SPREČITI ĆELAVOST - potpuno prirodnim metodama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2020, 16:37

Gubite kosu? Evo kako SPREČITI ĆELAVOST - potpuno prirodnim metodama!

Ruski travar Dmitrije Jurovski tvrdi da se u prirodi nalazi rešenje za svaki problem, pa tako i za ćelavost.

Sada u 21. veku zaista postoji veliki broj metoda kako sprečiti ćelavost. Međutim, mnoge od tih metoda su jako skupe ili podrazumevaju neke agresivne i oštre preparate/sastojke koji često mogu da pričine više štete nego koristi.

Čičak i vrba

U ruskoj narodnoj medicini čičak je oduvek bio lek"broj jedan" protiv ćelavljenja. Danas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se čičkovo ulje može pronaći u svim apotekama, ali najbolje je da ga napravite sami, jer će domaće sredstvo delovati mnogo efikasnije.

Kopriva i podbel

Pre nanošenja ulja od čička obavezno operite kosu i isplaknite je čajem od koprive i podbela. Ovo sredstvo će znatno povećati efekat lečenja.

Napravite smesu od isitnjenog lišća koprive i podbela u proporciji 1:1. Jednu čašu bilja prelijte sa jednim litrom ključale vode. Ostavite da odstoji dva sata. Nakon toga isplaknite čajem čistu kosu.

Slično dejstvo će imati i čaj od mladih listova bokvice, suručice (medunike), majčine dušice ili šišarki hmelja.

Ovas

Lekovi za spoljašnu upotrebu će delovati efikasnije ako ćete tokom tretmana istovremeno konzumirati i mlečni odvar od ovasa kao dodatno sredstvo.

Dve čaše neoljuštenog ovsa u zrnu prelijte sa šest čaša ključalog mleka.

Kuvajte na slaboj vatri dva minuta, pa ostavite da odstoji 30 minuta. Popijte čašu proceđenog odvara tri puta dnevno.

Vitamini su bitni, ali ne samo za opšte zdravlje, već i za kosu. Vitamin A podstiče zdravu proizvodnju sebuma u ​​skalpu. Vitamin E poboljšava cirkulaciju krvi u koži glave, kako bi folikuli dlaka ostali produktivni. Vitamini B grupe pomažu kosi da održi zdravu boju.

Tako da, obogati svoju ishranu namirnicama bogatim proteinima, poput različitog voća i povrća. A tu su i suplementi vitamina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.