Fleke od hemijske olovke skida mleko: Najbolji trikovi za čišćenje odeće bez pranja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2020, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fleke od hemijske olovke skida mleko: Najbolji trikovi za čišćenje odeće bez pranja!

Nije na odmet znati.

Isprljali ste omiljenu bluzu, a nemate vremena da je operete? Postoji nekoliko trikova koji će vam u trenutku pomoći da se rešite mrlja od hemijske olovke, krvi, masti i laka za nokte.

Ono što je najbolje od svega jeste da sve ove sastojke verovatno uvek imate u svom domaćinstvu.

Ukoliko ste isprljali svoju omiljenu košulju hemijskom, dovoljno je da na mrlju nakapate nekoliko kapi mleka i gledajte kako ona bledi! Mleko zapravo otapa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mastilo. Ako imate više vremena, u posudu ulijte malo mleka i stavite košulju u nju. Neka odstoji 15-30 minuta. Četkicom za zube temeljno istrljajte mrlju i isperite vodom.

Masne mrlje prilično su postojane i teško ih je ukloniti. Ali, rešenje možete naći u jednom sastojku - soli. Na mrlju pospite malo soli i ostavite da odstoji. So će upiti ulje. Zatim uzmite mokru krpu i istrljajte mesto koje ste uflekali. Kada dođete kući, operite košulju na uobičajen način.

Ukoliko ste sam svoj majstor i sami radite manikir, verovatno ste već u prošlosti iskusili ovu vrstu mrlja. Na mrlju stavite nekoliko papirnih ubrusa i nanesite aceton. Zatim isperite hladnom vodom, a kada dođete kući operite odeću u veš-mašini.

Mrlje od krvi najteže je ukloniti, pogotovo kada se osuše. Međutim, postoji tako jednostavno rešenje: hidrogen peroksid. Uzmite bocu troprocentnog hidrogena i stavite na mrlju.

Istrljate je i opet isperite hidrogen peroksidom. Nakon toga odeću operite s ostatkom veša.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.