Izvor: Lepota i zdravlje, 14.Jul.2020, 16:56

Da li je sigurno ići na dejt za vreme pandemije koronavirusa?

Odlazak na dejt čini vas nervoznim čak i u najboljim okolnostima – a upoznavanje s potencijalnim i prvi sastanak u doba pandemije COVID-19 sa sobom nosi i neka prilično važna i ozbiljna pitanja. Bez obzira na to da li ste već neko vreme s dečkom, ali ne živite zajedno, ili upravo planirate da se s nekim prvi put sretnete, imajte na umu da postoje određene mere predostrožnosti koje morate preduzeti i za ove vrste druženja tokom vladavine koronavirusa. Kako da, ipak, izađete na dejt za >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << vreme pandemije, a da pritom uradite sve da smanjite rizik da obolite od COVID-19? (Pročitaj: Kako održati vezu na daljinu?) Evo šta treba da znate i kako da se osećate sigurno ako odlučite da zakažete sastanak. – Ljudi koji se odluče da izađu na dejt tokom pandemije nikako ne mogu da svedu rizik na nulu. Definitivno će biti uključen crveni alarm ako niste razdvojeni dva metra, pa ne znam koliko će takav sastanak biti uopšte zabavan – kaže doktorka Ameš Adaldža. Zato, iako svi to već dobro znaju, nije naodmet ponoviti da se preporučuje da izbegavate svaki bliski kontakt s osobama s kojima ne živite kako biste pokušali da umanjite rizik od COVID-19, a ako baš morate (ili toliko želite) da budete okruženi drugim ljudima – najvažnije je da nos i usta u tom slučaju prekrijete maskom. Da li je sigurno ići na dejt za vreme pandemije koronavirusa? Generalno, sve aktivnosti vezane za odlazak na ljubavni sastanak nespojive su sa socijalnim distanciranjem. Odlaziti u kuću jedno kod drugog, večere u restoranu, sedenje u kafićima i sve ostalo što se radi u zatvorenom prostoru nikada neće biti sigurno koliko, recimo, izlet na otvorenom, i to s maskama. (Zato predlažite što više toga u prirodi!) (Pročitaj: Seks za vreme koronavirusa: Šta je sigurno i šta stručnjaci ne žele da radite) Ne treba da napominjemo da je pogotovo intimni odnos, definitivno, aktivnost visokog rizika. Ipak, pre nego što počnete da paničite, imajte na umu da potencijalni rizik kad upoznajete novu osobu nije novina. Uvek je postojala mogućnost dobijanja polno prenosivih bolesti, prehlade, gripa i mnoštva drugih zaraznih bolesti. Pa, šta se onda predlaže? Da, sastanak preko video-poziva jeste nekonvencionalan, ali – makar za početak – upoznavanje s nekim na ovaj način trenutno je i dalje najbolja opcija. A zašto ne bi bila dobra?! Isprobajte je…. Pogledajte Health video: https://www.lepotaizdravlje.rs/wp-content/uploads/2020/07/sastanak-health.mp4 lepotaizdravlje.rsHealth The post Da li je sigurno ići na dejt za vreme pandemije koronavirusa? appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Posle koliko vremena je bezbedno viđanje s onim ko je preležao koronavirus?

Izvor: Lepota i zdravlje, 15.Jul.2020, 14:34

Pandemija virusa COVID-19 ne jenjava, ni u svetu ni kod nas. Samim tim, raste verovatnoća da ćete znati sve više osoba koje su imale virus. Ako je to neka osoba iz vama bliskog okruženja, postavlja se pitanje i kada je sigurno da se ponovo vidite s njom. (Pročitaj: Da li je sigurno ići na dejt...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.