Čoko-kapkejk

Izvor: Lepota i zdravlje, 10.Apr.2015, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čoko-kapkejk

Potrebno je (za testo): - 125 g mekanog putera, 125 g šećera u prahu, 2 jajeta, 2 kašike mleka, 125 g brašna, 3 kašike kakaoa, 1/4 praška za pecivo, prstohvat soli, navrh kašičice sode bikarbone. Priprema: - Pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. - U drugoj posudi kremasto izmiksati omekšali puter i šećer, pa dodati mleko i jaja i na kraju mešavinu brašna i kakao. - Sipati smesu u kalupe za mafine. Peći 10 do 15 minuta na 190 stepeni C. Potrebno je (za krem): - 200 g omekšalog putera, 3 šoljice šećera u prahu, 1 kašičica ekstrakta vanile, 2-3 kašike mleka, 100 g istopljene crne čokolade. Priprema krema: - Mikserom penasto umutiti puter. - Postepeno dodavati šećer u prahu i nastaviti s miksanjem. - Dodati vanilu, mleko i istopljenu čokoladu. *Crno-bela varijacija: Ako iz polovine fila izostavite čokoladu, dobićete dve vrste kapkejka: jedne s tamnim a druge sa svetlim kremom! Pripremila: Brankica Treskavica Foto: Tintolino Family, Mladen Sekulić Info: Tintolino Family, www.tintolinofamily.com, tel. +381/1141-28-015, mob. +381/6325-57-57

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Čoko-kapkejk

Izvor: Svet, 10.Apr.2015

Potrebno je (za testo):. 125 g mekanog putera, 125 g šećera u prahu, 2 jajeta, 2 kašike mleka, 125 g brašna, 3 kašike kakaoa, 1/4 praška za pecivo, prstohvat soli, navrh kašičice sode bikarbone.. Priprema:. 1. Pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.. 2. U drugoj posudi kremasto...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.