Saveti iz celog sveta na jednom mestu: Ovi trikovi iz kuhinje će vas oduševiti

Izvor: Svet, 09.Apr.2015, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saveti iz celog sveta na jednom mestu: Ovi trikovi iz kuhinje će vas oduševiti

Ako niste znali mikrotalasna pećnica je pravo čudo. Uz njenu pomoć pomoć limun i narandža daju više soka, luk se secka bez suza, a beli luk i paradajz biće očišćeni za tren. Mikrotalasna će vam pomoći i u čišćenju daske.
U svestranoj mikrotalasnoj možete napravite i minitortu za pet minuta
U šoljici pomešajte četiri kašike brašna, po dve kašike šećera i kakaa i nekoliko komadića čokolade. Pošto se sastojci dobro sjedine, dodajte jaje i sve dobro umutite. Ulijte >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << tri kašike mleka i ekstrakt vanile. Tako dobijenu smesu u šoljici stavite u mikrotalasnu pećnicu na tri minute na najjaču temperaturu. Smesa će da naraste i lagano će se odvojiti od ivice šolje. Probajte, bićete prijatno iznenađeni ovom poslasticom!

Međutim, neke namirnice nikako ne smete podgrevati. Ako ne želite provesti čitavo popodne čisteći mikrotalasnu, nemojte podgrevati kuvana jaja. Para koja se u njima nakuplja od grejanja nema gde da “pobegne” pa će jaja eksplodirati, a i mogli bi vam se desiti da se opečete. Ukoliko u nedostatku vremena ručak kupujete na putu do kuće, pre podgrevanja ga obavezno izvadite iz plastične posude na tanjur pa ga tek onda stavite da se podgreje. Istraživanja su pokazala da plastika zagrevanjem ispušta hemikaliju sličnu estrogenu, a ona sadrži i zloglasni BPA.
Guljenje povrća je zaista dosadno! Evo rešenja
Korenasto povrće i tvrde tikvice nekad zadaju probleme, ali ako ih stavite u mikrotalasnu na dva ili tri minuta na najnižoj jačini, lakše ćete izaći na kraj sa kožicom. Osim toga i beli luk se lakše guli nakon što se u mikrotalasnoj zagreje na 15 sekundi. Malo je nepraktično oguliti i breskve ili paradajz, pa ih zagrejte na 30 sekundi i ostavite da odstoje dva minuta. Ukoliko vam se stvrdnuo smeđi šećer, u pakovanje stavite manju vlažnu kuhinjskog krpu i grejte u mikrovalnoj na 20-30 sekundi. I ušećereni med možete vratiti u život u mikrotalasnoj pećnici. Otklopite teglu i stavite na 50 odsto jačine oko dve minute. A ukoliko stavite limun i limetu u mikrotalasnu na pola minute, iz njih ćete iscediti više soka.

Hrskava slanina
Slanina će biti naročito ukusna ako je zagrijete u pećnici na četrdesetak sekundi.

Čista daska
Mikotalasna pećnica služi i kao aparat za dezinfekciju. Najpre treba oprati dasku, istrljati je limunom, a zatim ostaviti desetak sekundi u pećnici. Pre stavljanja u pećnicu proverite dopušta li to materijal od kojeg je napravljena.
Bez suza
Ako u mikrovalnoj nakratko zagrejete luk, neće biti suza kao uvek kada seckate luk.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saveti iz celog sveta na jednom mestu: Ovi trikovi iz kuhinje će vas oduševiti

Izvor: Scandal.rs, 09.Apr.2015

Ako niste znali mikrotalasna pećnica je pravo čudo. Uz njenu pomoć pomoć limun i narandža daju više soka, luk se secka bez suza, a beli luk i paradajz biće očišćeni za tren. Mikrotalasna će vam pomoći i u čišćenju daske...U svestranoj mikrotalasnoj možete napravite i minitortu za pet...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.