Brzo i lako: Lagana letnja salata od kelja u kojoj ćete uživati

Izvor: Savršena.com, 24.Avg.2015, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brzo i lako: Lagana letnja salata od kelja u kojoj ćete uživati

Kelj je bogat vitaminom A zbog čega je idealna namirnica za održavanje zdravlja štitne žlezde, najvažnije žlezde u telu koja utiče na rad svih drugih organa. Dodate li kelju još neke namirnice dobićete mega zdravu salatu, odnosno ‘energetsku bombu’ koja doprinosi normalnom radu endokrine žlezde.
 
Sastojci za salatu od kelja:
- 1 kašičica meda
– 1 kelj (narezan)
– 1 avokado narezan na kockice
– 1 kašičica morske soli
– 1 >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << i pol kašičica limunova soka
– pola do 1 kašičice pahuljica od morskih algi
– ¼ šoljice narendane šargarepe
– ¼ šoljice tahinija
– ¼ šoljice prženih semenki suncokreta
– ¼ šoljice maslinovog ulja
– ¼ šoljice vode
– ¼ šoljice suvog grožđa (po želji)
Priprema: 
1. Pomešajte med, maslinovo ulje, limunov sok, tahini i so i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu, odnosno preliv za salatu.
2. U posudu stavite kelj, šargarepu i pahuljice od algi. Prelijte prethodno napravljenim dresingom i ostavite da odstoji najmanje jedan sat. Zatim dodajte avokado, semenke suncokreta i suvo grožđe.
Savet: Salatu preko noći možete držati u frižideru. Kelj će omekšati, a i što se duže marinira to će bolje upiti limunov sok. Količina je dovoljna za 3 do 4 porcije.
Na kraju, prijatno i uživajte!

Nastavak na Savršena.com...






Povezane vesti

Brzo i lako: Lagana letnja salata od kelja u kojoj ćete uživati

Izvor: 011vodič.com, 24.Avg.2015

Kelj je bogat vitaminom A zbog čega je idealna namirnica za održavanje zdravlja štitne žlezde, najvažnije žlezde u telu koja utiče na rad svih drugih organa. Dodate li kelju još neke namirnice dobićete mega zdravu salatu, odnosno ‘energetsku bombu’ koja doprinosi normalnom radu endokrine...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.