Bakin sataraš: Najbrži i najukusniji ručak – i još čuva liniju

Izvor: Lepota i zdravlje, 01.Avg.2023, 14:01

Bakin sataraš: Najbrži i najukusniji ručak – i još čuva liniju

Došli ste s posla i mrzi vas da dišete, a kamoli da spremate ručak? Znamo kako vam je… Sva sreća pa je tu bakin sataraš. Sama pomisao na ovo preukusno jelo daje snagu – i popravlja rasploženje. Bez sataraša se ne može zamisliti letnja trpeza. Lako se priprema, preukusan je, sadrži malo kalorija i lako se vari. Pa gde ćete bolje… Može se konzumirati kao obrok ili kao prilog. I odlično se slaže s feta sirom. Da biste pripremili bakin sataraš, možete koristiti paprike babure ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << crvenu papariku šilju, šta više volite, jer ukus nije isti. A možete ih i kombinovati. U ovo jelo se ne dodaje voda, nego se povrće krčka u sopstvenom soku, dok ne omekša. Kako se priprema bakin sataraš Sastojci: 1 kg paprika babura ili crvene paprike šilje 500 grama paradajza 2 glavice crnog luka 100 grama slanine pola kašičice masti  kašičica mlevene crvene paprike malo tucane crvene ljute paprike so i biber po ukusu Priprema: Operite paprike. Uklonite semenke i isecite ih na komadiće. Operite i oljuštite paradajz, a zatim ga isecite na komadiće. Isecite slaninu na kockice i sipajte u šerpu. Dodajte mast i zagrevajte na srednjoj temperaturi. Pržite slaninu sve dok ne porumeni. Dodajte luk isečen na kriške i dinstajte sve dok ne postane staklast, to jest dok ne omekša. Dodajte isečenu papriku, promešajte i poklopite. Pustite da se krčka peatnaestak minuta uz stalno mešanje. Zatim dodajte paradajz, melevenu papriku i ljutu papriku, i kuvajte otklopljeno oko 20 minuta, dok paprike ne omekšaju i tečnost malo uvri. Posolite i pobiberite po ukusu. Nakon par minita sklonite s vatre. Po željim možete dodati malo seckanog svežeg peršuna, bosiljka, korijandera… Prijatno! Napomena: U staraš možete dodati i kobasicu, ako volite. Samo je isecite na kolutove i  dodajte desetak minuta pre kraja kuvanja. Ako je kobasica ljuta, izostavite tucanu ljutu papričicu. Ili ne – sve zavisi od ukusa. Pohovane paprike punjene sirom: Niko im ne može odoleti   oksix/gettyimages.co.ukThe post Bakin sataraš: Najbrži i najukusniji ručak – i još čuva liniju appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.