Ako ste u vezi s razvedenim muškarcem s decom, određene stvari je važno da znate

Izvor: B92, 22.Nov.2023, 10:49

Ako ste u vezi s razvedenim muškarcem s decom, određene stvari je važno da znate

Brak s muškarcem koji ima dete ili decu iz prošlog braka donosi drugačije odnose u novoj vezi ili braku.

Za brak s osobom koja ima dete potrebno je strpljenje i svest o nekim stvarima te je važno razmisliti o sledećim važnim stvarima.

Dete iz prvog braka će uvek biti deo vašeg života

Važno je da novi partner postupno ulazi u detetov život. Podeljena su mišljenja oko toga da li bi njegovo dete trebalo s vremenom da vas zove "mama" ili pak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imenom. Činjenica je da brak s rastavljenim muškarcem s detetom znači da će ono biti deo vašeg života, da će kod vas ponekad provoditi vikende i da ćete svoje aktivnosti i želje nekada morati da podredite mališanu. Srećom, to mnogima u drugom braku i uspeva pa se dete s vremenom privikne na novu osobu u svom životu. Nije poželjno osećati ljubomoru ili zabrinutost što partner vreme, umjesto s tobom provodi s djetetom. Ipak, u takvom odnosu ne bi smeli da se osećate uskraćeno i usamljeno. Takođe, određeni iznos novca moraće da se izdvaja za alimentaciju, ali to je jasno od početka.

Bivša supruga će biti u njegovom životu

Iako bivši partneri vrlo često ostanu na "ratnim sekirama", ima i onih koji održe solidan odnos. Ljudski se dogovaraju oko potreba svoga deteta i poštuju da su obe strane nastavile sa životom. To znači da bi i njegova bivša supruga trebalo da prihvati da je on sada u novoj vezi i da ste srećni. Stoga od početka morate znati da je dobrobit njihovog deteta centar njihovog sveta (barem bi trebalo da je tako) i da on možda neće samo tako iz života izbrisati prošlo poglavlje. Ipak, ključno je da je pre ulaska u novu vezu preboli propali brak.

Možda će trebati vremena...

...da vas njegovo dete prihvati. Nastojte da se polako zbližite s njim, nikako nemojte govoriti loše o njegovoj mami i pokušajte da planirate zajedničke aktivnosti. Ne trudite se svim silama da budete "druga" ili "bolja" mama – klonite se svakog takmičenja i pridobijanja pažnje na ružne načine. Jednostavno objasnite detetu da se sada vi volite, ali pružite mališanu priliku da provodi kvalitetno vreme s roditeljima.

Šta oboje želite od budućnosti?

Kako gledate na zajednički život, a kako na misao o zajedničkoj deci? Pre ulaska u brak trebalo bi da budete sigurni da su i njegovi i vaši motivi iskreni, čvrsti i slični. Nema smisla gubiti vreme s nekim s kim niste na istoj talasnoj dužini, naročito ako jedno od vas želi zajedničko dete. Velika je to odgovornost uz ove koju već ima, zato morate biti sigurni da ste "na čisto" sa svim detaljima i da ste spremni da uskočite u tu priču. Strpljenje, prihvatanje, poštovanje i ljubav treba da vam bude nit vodilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.