Zemljotres u Albaniji magnitude 5,8, trideset osoba lakše povređeno

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Sep.2019, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Albaniji magnitude 5,8, trideset osoba lakše povređeno

Zemljotres koji, prema preliminarnim podacima bio magnitude 5,8 potresao je zapadni deo Albanije kada je lakše povređeno najmanje 30 ljudi, javili su albanska vlada i mediji.

Albansko Ministarstvo odbrane saopštilo je, pozivajući se na Institut za geonauku, energiju, vodu i okolinu, da je potres registrovan 13 kilometara severno od Drača u 14.04 po lokalnom vremenu, prenosi AP.

Portparolka albanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ministarstva zdravlja rekla je da je, prema prvim izveštajima, najmanje 30 ljudi povređeno, ali niko ozbiljno.

Posle prvog potresa osetio se još jedan, slabiji, magnitude od 5.3.

Premijer Albanije Edi Rama otkazao je put na zasedanje UN i vratio se u zemlju da proceni štetu.

Očevici u Draču i u glavnom gradu Albanije Tirani javili su da su oštećene kuće i stanovi i da je struja privremeno prekinuta.

Seizmološki zavod Crne Gore registrovao je danas jak zemljotres sa epicentrom kod Drača u Albaniji, a koji se osetio u Crnoj Gori.

Kosovski mediji prenose da se zemljotres mogao osetiti i u Prištni na nekoliko sekundi, javlja portal Kossev. Kako se navodi posle prvog potresa osetila su se još dva slabija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.