Zemljotres pogodio Viktorijino jezero, ima mrtvih

Izvor: Mondo, 10.Sep.2016, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres pogodio Viktorijino jezero, ima mrtvih

Nekoliko ljudi je poginulo u zemljotresu jačine 5,7 stepeni po Rihteru koji je pogodio oblast jezera Viktorija u Tanzaniji, saopštila je kancelarija predsednika, dok lokalni mediji navode da je nastradalo najmanje deset osoba.

Foto: Printscreen/YouTube

"Predsednik je šokiran izveštajima o događaju koji u kojima je poginulo nekoliko ljudi, dok su mnogi povređeni, a uništena je i imovina", navedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je u saopštenju kancelarije predsednika Džona Megalfa.

Privatni list Mvananči objavio je na Twitter nalogu da je poginulo najmanje deset osoba, a povređeno više od sto u Bukobi, prenosi Rojters.

Američki zavod za geološka ispitivanja saopštio je epicentar zemljotresa bio 43 kilometra od Bukobe, grada na zapadnoj obali jezera Viktorija, na dubini od deset kilometara.

Potres se osetio i na zapadu Kenije i u delovima Ugande koje dele jezero sa Tanzanijom, ali i u Ruandi, prenosi AP.

Raniji zemljotresi u ovoj oblasti izazivali su klizišta, a poslednji zemljotres koji je pogodio ovaj region 2004. godine bio je jačine 4,7 stepeni.

Viktorijino jezero je najveće u Africi, a treće po veličini u svetu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.