Izvor: RTS, 04.Nov.2021, 16:19

Tlo u Srbiji ne miruje, zemljotres na području Kuršumlije

Zemljotres jačine 2,3 stepena Rihterove skale registrovan je na području Kuršumlije.
Na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda objavljeno je da je epicentar zemljotresa bio kod mesta Blaževo, a potres je zabeležen u 13.24.
Ovo je nastavak intenzivne seizmološke aktivnosti u Srbiji nakon što su kod Kragujevca jutros i sinoć zabeležena dva slabija potresa.
Kod Topole je i sredu ujutro takođe registrovan slab >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemljotres jačine 1,7 stepeni po Rihteru.
Prethodno su 30. i 31. oktobra građane uznemirila dva zemljotresa kod Mladenovca, prvi od 2,6, a drugi jačine 3,9 stepeni.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres potresao područje Kuršumlije

Izvor: JužneVesti.com, 04.Nov.2021

Zemljotres jačine 2,3 jedinica Rihterove skale registrovan je na području Kuršumlije, objavljeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.

Nastavak na JužneVesti.com...

Gde je najkritičnija crvena tačka u Srbiji i kako se ponašati u slučaju zemljotresa? VIDEO

Izvor: B92, 05.Nov.2021, 00:47

Kragujevac -- Srbija se ponovo trese. Nova dva zemljotresa od jutros - na području Kuršumlije registrovan je potres jačine 2,3 Rihtera...Epicentar je bio kod mesta Blaževo. Treslo se i u Kragujevcu, a zemljotres je bio jačine 2 jedinice Rihterove skale. Kragujevčani taj potres nisu osetili, ali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.