Gde je najkritičnija crvena tačka u Srbiji i kako se ponašati u slučaju zemljotresa? VIDEO

Izvor: B92, 05.Nov.2021, 00:47

Gde je najkritičnija crvena tačka u Srbiji i kako se ponašati u slučaju zemljotresa? VIDEO

Kragujevac -- Srbija se ponovo trese. Nova dva zemljotresa od jutros - na području Kuršumlije registrovan je potres jačine 2,3 Rihtera.

Epicentar je bio kod mesta Blaževo. Treslo se i u Kragujevcu, a zemljotres je bio jačine 2 jedinice Rihterove skale. Kragujevčani taj potres nisu osetili, ali strahuju od novih.

Najkritičnija crvena tačka u Srbiji je Kopaonik.

Dr Ana Mladenović sa Rudarsko-geološkog fakulteta, rekla je da je na toj planini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zabeležn najjači zemljotres od kada postoje merenja i imao je magnitudu 5,9.

Ona je rekla da se u narednom periodu očekuje smirivanje tla.

"Ono će da se manifestuje serijom slabijih zemljotresa", rekla je dr Mladenović.

Luka Čaušić, načelnik Sektora za vanredne situacije objasnio je da u trenutku kada se dogodi potres potrebno ostati pribran i ne paničiti i da treba izaći iz objekta u trenutku kada se smiri prvi nalet podrhtavanja.

Opširnije u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.