Snažan zemljotres pogodio Grčku, ima žrtava

Izvor: NTV.rs, 17.Nov.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres pogodio Grčku, ima žrtava

ATINA – Dve osobe poginule su u zemljotresu jačine šest stepeni Rihterove skale, koji je danas pogodio priobalni deo Grčke nedaleko od ostrva Lefkada, prenosi Rojters.
Kako navodi, četiri osobe su hospitalizovane, ali nijedna od njih nije životno ugrožena.
Epicentar zemljotresa bio je 13 kilometara zapadno od ostrva Lefkade u Jonskom moru, saopštio je grčki geodinamički institut.
Grčka >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << vatrogasna služba saopštila je da je u zemljotresu nastradala 82-godišnja žena kada se na nju srušio zid u selu Atani, dok je druga žena, takođe, poginula u svom domu kada se na njenu kuću obrušio deo stene.
Takođe, prenosi Rojters, brojni infrastrukturni i građevinski objekti na Lefkadi i susednim ostvrima pretrpeli su veliku štetu.
Škole na Lefkadi i obližnjem ostvru Kefalonija zatvorene su iz predostrožnosti, a kako navode zvaničnici, na Kefaloniji i ostrvu Itaka oštećeno je i nekoliko kuća.
Tanjug
17 Novembar 2015 16:45
freeimages.com, myles davidson

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.