Saučešće patrijarha Irineja povodom zemljotresa u Albaniji

Izvor: RTS, 28.Nov.2019, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saučešće patrijarha Irineja povodom zemljotresa u Albaniji

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej uputio je saučešće arhiepiskopu Tirane, Drača i sve Albanije Anastasiju povodom katastrofalnih zemljotresa u Albaniji, saopštila je SPC.
Patrijarh Irinej je istakao da je Srpska pravoslavna crkva primila tužnu vest da je jak zemljotres sa katastrofalnim posledicama pogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Albaniju.
"U ime punoće Srpske Pravoslavne Crkve, i u svoje lično ime, molimo Vas da zajedno sa porodicama nastradalih i celim albanskim narodom primite izraze našeg molitvenog saučešća. Duboko potreseni usled ovog tragičnog događaja, molimo se Gospodu da sačuva živote svih ljudi, stanovnika u područjima pod zemljotresom, i pruži utehu rodbini i prijateljima postradalih", navodi se u poruci.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabićeva se upisala u Knjigu žalosti u ambasadi Albanije

Izvor: RTS, 28.Nov.2019

Premijerka Ana Brnabić upisala se u Knjigu žalosti u ambasadi Albanije u Beograd, povodom razornog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju. . "U ime Republike Srbije i svih naših građana izražavam najdublje saučešće građanima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.