Dva zemljotresa na suprotnim stranama Grčke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2021, 14:45

Dva zemljotresa na suprotnim stranama Grčke

Dva slabija zemljotresa dogodila su se danas na suprotnim stranama Grčke, na ostrvu Zakintos u Jonskom moru na zapadu zemlje i Nisirosu u Egejskom moru na istoku.

Zemljotres na Zakintosu, koji se dogodio oko 2 sata iza ponoći, bio je jačine 4,3 stepena po Rihteru, na dubini od oko 20 kilometara.

Epicentar zemljotresa bio je 21 kilometar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od severoistočne obale ostrva, prenosi Katimerini.

Nešto posle podneva na Nisirosu, na području u kojem je poslednjih nedelja pojačana seizmička aktivnost, zabeležen je zemljotres jačine 4 stepena.

Seizmolozi smatraju da je današnji zemljotres naknadni potres nakon zemljotresa jačine 5,7 stepeni, koji se dogodio u utorak.

Nema izveštaja o šteti ili povređenima u današnja dva zemljotresa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.