ZGRABILA SAM DETE I POČELI SMO DA TRČIMO Ispovesti meštana Crne Gore nakon snažnog zemljotresa (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2021, 07:10

"ZGRABILA SAM DETE I POČELI SMO DA TRČIMO" Ispovesti meštana Crne Gore nakon snažnog zemljotresa (FOTO)

Noćas oko 1 sat zatresla se zemlja u Crnoj Gori

Snažan zemljotres probudio je Crnu Goru u noći između petka i subote, oko 1 sat.

Kako javljaju meštani iz Herceg Novog i okoline - od jačine potresa su se uključili alarmi na automobilima, a sitni predmeti su popadali na zemlju.

- Probudio nas je, zgrabila sam dete i počeli smo da trčimo po stanu, stali ispod štoka. Trajalo nekoliko sekundi, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nisam se skoro ovako uplašila - kaže Beograđanka koja trenutno sa porodicom boravi kod Herceg Novog. Dodaje da zasada nije bilo naknadnih potresa.

Osetili smo zemljotres u Budvi pre pet minuta!

— Slobodan Stojkovic (@vavedenje62) June 25, 2021

Prema prvim informacijama, jačina zemljotresa je 4,4 stepena po Rihteru, a epicentar je bio na samo 14 kilometara od Herceg Novog.  Zemljotres je registrovao i servis CSEM.

Nema trenutno informacija o šteti i povređenima.

Sektor za seizmologiju je registrovao zemljotres srednje jačine, sa epicentrom 7 kilometara severoistočno od naselja Kruševice u Herceg Novom. Jačina zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 4.3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od 6 stepeni Merkalijeve skale (MCS)-  saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

01.18h - Zemljotres u CG, 4,3 Rihtera, na 7 km sjeveroistočno od Kruševice, na dubini od 10 km. pic.twitter.com/1IufoGEspg

— MILAN Marjanović (@SAFE_or_ESCAPE) June 26, 2021

Prema preliminarnim podacima obrade, žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 10 kilometara.

- Na osnovu teorijskog modela makroseizmičkog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati samo manje materijalne štete u epicentralnom području - navedeno je u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.