Devojka iz Zagreba za SD o zemljotresu : Ne znam šta sa sobom da radim - sedim i dišem! Ovo je apokalipsa (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2020, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojka iz Zagreba za SD o zemljotresu : Ne znam šta sa sobom da radim - sedim i dišem! Ovo je apokalipsa (FOTO)

Zagreb je danas pogodio jedan od najjačih zemljotresa u poslednjih nekoliko decenija.

Dva snažna potresa, prvi jačine 5,3 i drugi jačine 5,0 stepeni pogodila su jutros Zagreb i izazvala štetu na zgradama. Službenici u vatrogasnoj stanici rekli su da nema potvrđenih informacija o žrtvama, a direktor zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić rekao je da je povređeno, a ne poginulo jedno dete na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje je pao deo krova.

Na području Zagreba nakon jutrošnjih potresa ima zatrpanih osoba, javljaju tamošnji mediji pozivajući se na saznanja iz zagrebačke vatrogasne stanice.

- Najjači potres koji sam ikada osetio. Izbacio nas je iz kreveta. Jako se treslo dobrih 5 minuta. Otac mi kaže da se i u Rijeci osjšetio. Gadno i zastrašujuće - samo su neke od izjava prestravljenih građana.

Naša redakcija dobila je izjavu jedne mlade devojke iz Zagreba koja se jutro probudila i zatekla ove stravične scene, njenu izjavu prenosimo vam u celosti:

- Tek sam se sad malo smirila. Svugde je panika. Probudilo me ljuljanje kuće i po meni kreč i stvari. Ovo ne bi nikome poželela - rekla je ona za portal SrbijaDanas.com.

- Krov delom otvoren, otpali dimljaci, ne možemo se grijati sem struje, a cev vode pukla, sve je potopljeno... Tata ima poremećaj panike a ja sam jos u šoku. Hvala Bogu nismo povređeni - dodala je ona.

- Ne znam šta sa sobom. Bukvalno sedim i dišem. Apokalipsa - poručila je za kraj.

Strahovit potres od 5,3 stepena po Rihterovoj skali znatno je oštetio mnoge građevine na severu Hrvatske, a posle toga usledio je niz dodatnih podrhtavanja.

Zagrebačke vlasti poručile su stavnovništvu da čuvaju i sebe i druge, da budu napolju, ali da se dobro obuku. Potresa će još biti, ali da ne postoje metode proračuna prema kojima mogu znati kakvi će biti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.