Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2018, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aljasku pogodio zemljotres od 8,1 stepen, očekuje se i cunami

KODIAK SITI - Aljasku je pogodio zemljotrese jačine 8.1 stepen, nakon čega su vlasti izdale upozorenje za cunami.

Prema informacijama koje je objavio američki Nacionalni centar za upozorenje na cunami, epicentar zemljotresa bio je 260 kilometara jugoistočno od Kodiak Sitija, na Aljasci, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dubini od 20 kilometara.

"Upozorenje za cunami je na snazi, a to podrazumjeva i prioblana područja Britanske Kolumbije i Aljaske", stoji u saopštenju Kancelarije za hitne slučajeve Enkoridža.

U saopštenju još stoji da se cunami može očekivati u narednih par sati, ali da prvi talas ne mora biti i najveći.

M8.0 #earthquake (#sismo) strikes 281 km SE of #Kodiak (#Alaska) 29 min ago. Updated map of its effects: pic.twitter.com/DKa5YS6QVH

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Upozorenje na cumani: Aljasku pogodio razoran zemljotres

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jan.2018

Upozorenje na opasnost od cunamija izdato je na Aljasci nakon zemljotresa jačine 8,1 stepeni Rihterove skale koji je pogodio južno područje Aljaske. Epicentar zemljotresa je bio oko 300 kilometara jugoistočno od Kodiaka na dubini od 10 kilometara, saopštio je Američki geološki zavod. Američka...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.