AMERIKA SE TRESE Najveći zemljotres u istoriji preti kontinentu

Izvor: 24sata, 05.Dec.2014, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKA SE TRESE Najveći zemljotres u istoriji preti kontinentu

Najnoviji podaci američkih seizmologa pokazuju da Sjedinjenim Državama prei jedan od najvećih zemljotresa u istoriji, a područje koje će biti "na udaru" prostire se na 1.000 kilometara, od severnog Vankuvera do Kejp Mendočina u Kaliforniji.

Eksperti smatraju da je zatišje koje je nastupilo u poslednje vreme, u inače veoma nemirnom kalifornijskom tlu, zapravo zatišje pred buru. Oni tvrde da je posredi porast pritiska koji će rezultirati "mega zemljotresom."

Dva odvojena istraživačka tima došla su do identičnih rezultata, koji su ukazivali na nesvakidašnju "tišinu ispod mora", kako su nazvali neaktivnost neuobičajenu za te krajeve.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.