ZA POPRAVAK KUĆA U KRALJEVU POTREBNO 2,5 MILIJARDI DINARA

Izvor: Kurir, 07.Jan.2011, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA POPRAVAK KUĆA U KRALJEVU POTREBNO 2,5 MILIJARDI DINARA

BEOGRAD - Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović izjavio je večeras da će biti potrebno oko 2,5 milijardi dinara za sanaciju i izgradnju privatnih objekata koji su oštećeni i srušeni u zemljotresu.

Simović je, u izjavi za televiziju B92, izrazio zadovljstvo što je Vlada Srbije podržala program sanacije oštećenih i izgradnje novih objekata, objašnjavajući da se tu radi i o socijalnom programu.

On je kazao da je socijalna politika posebno bitna za Kraljevo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u kome je visok stepen nezaposlenosti i niska prosečna zarada. Simović je ocenio da će 2,5 milijarde biti dovoljna za pomoć građanima u rešavanju stambenih pitanja, ali ne i za oštećene objekte od javnog značaja - veći broj škola, internističku bolnicu...

On je ponovio i da se očekuje da će u narednim danima biti oko stotinak porodica useljeno u novopostavljene kuće, kao i da je trenutno oko 800 osoba smešteno u raznim vrstama prinudnog smeštaja.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

"2,5 milijarde za privatne objekte"

Izvor: B92, 07.Jan.2011

Kraljevo -- Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović naveo da će biti potrebno 2,5 milijarde dinara za sanaciju i izgradnju privatnih objekata koji su oštećeni u zemljotresu...Simović je zadovoljan što je Vlada podržala program sanacije oštećenih i izgradnje novih objekata, objašnjavajući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.