Tresli su se prozori i ormani; Jako je ljuljalo; Osetio se bočan udarac: Podrhtavalo tlo u Srbiji

Izvor: B92, 11.Avg.2023, 19:39

"Tresli su se prozori i ormani"; "Jako je ljuljalo"; "Osetio se bočan udarac": Podrhtavalo tlo u Srbiji

Snažan zemljotres od 4 stepena Rihterove skale pogodio je okolinu Vrnjačke Banje, a osetio se u Kraljevu, Kragujevu, Kruševcu...

Epicentar zemljotresa je bio na 6 kilometara, na 26 kilometara jugoistočno od Kraljeva i 16 kilometara jugozapadno od Trstenika.

"Zatekla sam se na terasi privatne kuće na prvom spratu kada sam osetila zemljotres. Da, bilo je veoma jako ljuljanje", kratko je rekla za B92.net Dragana iz Vrnjačke Banje.

"Sedeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam na terasi, prvo sam čuo tutnjavu kao predigru zemljotresu koji sam osetio. Bilo mi je jasnoi da je u pitanju zemljotres, nema nikakvih posledica", napisao je jedan od korisnika društvene mreže Iks.

Ljudi koji su osetili podrhtavanje oglašavali su se i na Fejsbuku.

"Uh, ala smo se zatresli ovde. Prvi put u dvorištu da doživim zemljotres", napisao je jedan Beograđanin koji se zatekao u Vrnjačkoj Banji.

"Nama Beograđanima koji zžvimo po stanovima neobično je da doživimo zemljotres u dvorištu, tj . na otvorenom. Jedan bočan udarac se osetio koji je trajao dve-tri sekunde. Lagao bih kad bih rekao da smo navikli", navodi Beograđanin za B92.net.

Kako je za naš portal rekla Milica iz mesta kod Vrnjačke Banje, u njenoj kući su se tresli prozori i ormani.

"Kratko je trajalo", dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Vrnjačka Banja,   Trstenik,   Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZEMLJOTRES POGODIO SRBIJU: Najviše se treslo kod Kraljeva STVARI SU POČELE DA SE TRESU, SKOČIO SAM DA UHVATIM TELEVIZOR

Izvor: Pančevac-online.com, 11.Avg.2023

Zemljotres jačine četiri stepena po Rihteru potresao je oko 18.50 časova Srbiju i pogodio okolinu Vrnjačke Banje, a osetio se u Kraljevu, Kragujevcu, Beogradu, Kruševcu… Epicentar zemljotresa je bio na 6 kilometara, na 26 kilometara jugoistočno od Kraljeva i 16 kilometara jugozapadno od Trstenika....

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.