Snažan zemljotres u centralnoj Srbiji

Izvor: Blic, 03.Nov.2010, 03:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres u centralnoj Srbiji

U 1.58 časova snažan zemljotres potresao je Srbiju. Prema prvim podacima, epicentar je u blizini Kraljeva u kome ima oštećenih kuća. Prema prvim podacima, jačina zemljotresa je između 5,3 i 5,6 stepeni Merkalijeve skale. Zvaničnih podataka još nema.

Prema prvim podacima sa sajta Evropsko-mediteranskog seizmološkog centara, epicentar zemljotresa bio je pet kilometara istočno od Kraljeva i 38 kilomentara jugozapadno od Kragujevca, na dubini od dva kilometara ispod >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << površine zemlje.

Posle glavnog udara, zabeležena su i tri manja zemljotresa u istoj oblasti jačine od 2.2 do 2.5 stepena Merkalijeve skale.

Zemljotres se mogao osetiti širom Srbije.

Prema informacijama naših čitalaca, Kraljevo je bez struje i vode.

Veći broj kuća u tom gradu pretrpeo je ošećenja. Na nekim objektima popucali su zidovi, a po stanovima i kućama padali su delovi nameštaja.

Uskoro opširnije.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.