Snažan zemljotres pogodio Srbiju

Izvor: Politika, 03.Nov.2010, 04:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres pogodio Srbiju

Aparati Seizmološkog zavoda Srbije registrovali su noćas u 01.56 snažan zemljotres magnitude 5,5 po Rihteru, sa epicentrom 10 kilometara severno od Kraljeva.

Kako je Tanjugu saopšteno iz Zavoda, intenzitet potresa bio je između 7 i 8 stepeni Merkalijeve skale, posle ccega je usledilo joss nekoliko manjih potresa tokom smirivanja tla.

Kako javljaju dopisnici Tanjuga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << zemljotres je uznemirio i stanovnike Jagodine, Užica, Valjeva...

Podrhtavanje tla se osetilo i u drugim gradovima Srbije, uključujući Beograd i Novi Sad.

"Prema našim podacima, u 1,56 časova osetio se potres u okolini Kraljeva jačine 5,5 što u našim uslovima predstavlja jak zemljotres zbog kog su moguća manja strukturna oštećenja na starim objektima", rekao je za Prvi program Radio Beograda zamenik direktora Republičkog seizmološkog zavoda Branko Dragićević.

"Poslednji ovakav zemljotres kod nas je zabeležen 1998. godine u Mionici, a ono što posle zemljotresa ovakve jačine može da se očekuje jeste serija manjih, slabijih potresa", rekao je Dragičević.

Za sada nema izveštaja o povređenima, niti procene o pričinjenoj materijalnoj šteti.

------------------------------------------------------------------------------------

Ministar unutra[njih poslova na putu za Kraljevo

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je na putu za Kraljevo gde se noćas dogodio zemljotres, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Dačić će sa najbližim saradnicima posetiti Kraljevo i epicentralno područje u okolini tog grada.

Agencije

objavljeno: 03/11/2010
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije,   Jagodina

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.